Itt a nagy bejelentés: 1000 dolgozót vesz fel a Lidl

Pénzcentrum2018. január 8. 17:30

Legnagyobb angliai raktárát építi meg a Lidl és a következő két hónapban öt új üzletet is nyit London környékén. Ezer új munkavállalóra lesz szükség, és jelenleg semmi akadálya nincs, hogy magyarok is megpályázzák az állásokat.

Ezer ember felvételét tervezi a Lidl Angliában a Mirror szerint. A cég Lutonban nyitja meg legnagyobb angliai raktárát, hogy az támogassa a cég bővülési terveit, mely csak a következő két hónapra 5 új áruház megnyitását tartalmazza. Az új raktár már a negyedik lesz London környékén, és az eddigi legnagyobb elosztó központnál kétszer nagyobb lesz. Az Egyesült Királyságban 1994 óta van jelen a lánc 690 bolttal.

Menjünk-e még Angliába?

Mivel az Egyesült Királyság még az Európai Unió tagja, ezért semmi nem áll az útjában a magyaroknak, hogy megpályázzák az újonnan nyíló lehetőségeket, és a jövőről is bíztatóan nyilatkozott decemberben a Magyar Nemzetnek Iain Lindsay Budapestre akkreditált brit nagykövet.

... a magyaroknak nem kell elhagyniuk Nagy-Britanniát, amikor az kilép az Európai Unióból, szívesen látjuk őket, és jelenleg nem is kell tenniük semmit, csak a brexit után kell letelepedett státuszért folyamodniuk

- mondta el a jövőbeni tervekről a diplomata. Mindemellett az is igaz, hogy a brit kormány még nem kötött semmilyen megállapodást az EU-val a jövő tekintetében, így az országban élő uniós állampolgárok jövőbeni státusza sem tisztázott még.

Azt egysébként nem lehet pontosan tudni, hogy hány honfitársunk van jelenleg Angliában, a legtöbb becslés 100 ezer és félmillió közé teszi a számukat, és a magyar közösség legalább fele London környékén él.

Címkék:
vásárlás, karrier, élelmiszer, lidl, külföld, munka, áruház, london, anglia, luton,