Kiderült: ennyit kaszálnak a bolti dolgozók egy vidéki Lidlben

Pénzcentrum2017. december 27. 17:00

A kereskedelemben is tapasztalható óriási munkaerőhiány miatt idén a legtöbb multi emelt a béreken. Ugyanakkor nem csak a fizetés mértéke változott, hanem az is, hogy egyre gyakrabban nyíltan vállalják, pontosan mennyi pénzt is fizetnek majd leendő munkavállalóiknak. Találtunk egy hirdetést, amelyben a pontos összeget is leírták.

Ezúttal Egerben bukkantunk rá a Lidl egyik álláshirdetésére, bolti dolgozó munkakörbe keresik új kollégájukat. A hirdetés szerint az új dolgozónak a munkakörben jelenleg elérhető legmagasabb bruttó járandóságot kínálják, azaz 246 856 forintot. Ezen felül adnak még 30 százalékos műszakpótlékot, 50 százalékos vasárnapi pótlékot, a munkába járás teljes költségét fizetik, plusz a belépést követő hónaptól ingyen igénybe veheti az új kolléga azokat az ingyenes egészségügyi szolgáltatásokat, amelyeket a Lidl biztosít minden dolgozójának.

Korábban már megírtuk, hogy a Lidl bolti dolgozói a fővárosban 268, vidéken 247 ezer forintban reménykedhetnek (nyolc órára vetítve). Jelenleg 200 ezer forint körül van a szektorban dolgozó fizikai munkások havi bruttó átlagkeresete, tehát elmondható, hogy a Lidl átlagon felüli fizetést ad.

A boltosoknak az idei jelentős, 20 százalék körüli béremelések ellenére még mindig kevesebbet fizetnek, mint a nemzetgazdaság átlaga: 20 ezer forint a lemaradás. A kötelező minimálbérek feljebb nyomták egy év alatt a legkisebb béreket, hisz azokat emelni kellett. De ez semmit sem változtatott azon, hogy a boltokban a legrosszabbul az élelmiszer szaküzletekben lehet keresni még mindig. A húsosok változatlanul az utolsó helyeken kullognak, bár most a húsos és a halas közé csúszott a pékárus.

A jobban fizető boltok is jókora emelésekre kényszerültek. A legnagyobb emelés az úgynevezett vegyes jellegű élelmiszer boltok körében volt az elmúlt egy évben, 37 ezer forinttal nőtt az átlag. Hosszas magyarázatot nem nagyon igényel ez, hiszen ebben a körben mozognak a multi nagyáruházak, az Aldi, a Lidl és társaik, ahol a legtöbbet lehet keresni. A sportszer, illatszer, bútor áruházak körében is erős a jobban fizető multik súlya, ráadásul itt az eladónak kötelező a szakképesítés.

Loading...
Címkék:
karrier, fizetés, bér, lidl, kereskedelem, álláshirdetés, állás,