Leterheltek a postások: sok a munka, kevés a fizetés

hvg.hu2017. december 11. 13:31

Van, aki a szerződésében foglalt reggel 8 óra helyett 6 órára jár dolgozni, hogy el tudja végezni a napi munkát. Más postás arról beszélt, miközben a régóta a cégnél dolgozók fizetését alig emelik, a karácsonyi rohamban felvett alkalmi munkavállalókat az átlagos postásokénál sokkal jobb fizetéssel csábítják.

Hiába nem szeretik, muszáj életbiztosítást ajánlani az ügyfeleknek. Ugyanis ha nem teljesítik az éves 120 ezer forintos célt, akkor személyes elbeszélgetésen kell magyarázkodnia a posta dolgozóinak - mondta a hvg.hu-nak egy neve elhallgatását kérő postás.

Többen arra panaszkodtak, hogy hiába dolgoznak régóta a cégnél, azok, akiket a karácsonyi roham előtt vesznek fel, több pénzt kapnak. Ezt a hvg.hu is megerősíti, olyan álláshirdetést találtak, amelyben húsz nap munkáért nettó 151 ezer forintot, valamint ezen felül még cafeteriát ajánlottak,ez pedig több tízezer forinttal több annál, mint amennyit a legtöbb kézbesítő hazavisz.

Egy másik postás arról beszélt, lehetetlen a nyolcórás munkaidőt tartani. Régebben különj ember volt arra, hogy szétválogassa a leveleket, most ezt már a levelet kihordó postás csinálja. Ha végezni akar a munkával, reggel 6-kor kezdenie kell. A hvg.hu megkereste a postát az életbiztosításokkal és a túlórákkal kapcsolatban, ám egyelőre nem kaptak választ kérdéseikre.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

.Címlapkép: Mohai Balázs / MTI

Címkék:
karrier, posta, munka, levél, postás, csomag,