Újabb fordulat a Tesco-ügyben: megszólaltak a szakszervezetek

Pénzcentrum2017. december 6. 17:00

A Tesco-Global Áruházak Zrt. a szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében további 2,8 milliárd forintot fordít a kiskereskedelemi dolgozók béremelésére. Az áruházláncnál 2018 januárjától 197 ezer forintra emelkednek a legalacsonyabb bérek, az áruháznál legalább féléve dolgozó munkavállalók esetében. A béremelés összesen 14 100 dolgozót érint, a bérek pedig átlagosan 10 százalékkal emelkednek a vállalatnál.

A Tesco a 2018-as béremeléssel 2017. január óta 11,1 milliárd forintot fektetett a munkatársak bérének növelésébe. A 2018. januárjától az áruházláncnál elérhető legalacsonyabb bér brutó 197 000 forint lesz. ez vonatkozik a szakképzettséget nem igénylő munkakört betöltő dolgozókra is. A 2018-as évre meghatározott 197 ezer forintos legalacsonyabb bér meghatározásakor a Tesco kiemelt figyelmet fordított a legalacsonyabb fizetési kategóriákra, ahol az emeléssel közel 10 százalékos bérfejlesztést hajt végre, csakúgy, mint a raktári dolgozók esetében - írja az áruház közleményében.

A szakszervezetek köszönik a munkatársak türelmét és kitartó munkáját és üdvözlik a Tesco partneri hozzáállását és hajlandóságát az együttműködésre

- írta a közleményben Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke és Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

Címkék:
vásárlás, karrier, Tesco, sztrájk, béremelés, tárgyalás, bértárgyalás, 2018,