Jól jön a pénz a fogorvosknak, csak épp ez sem elég

hvg.hu2017. december 1. 10:02

Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón bejelentette, a közellátást végző fogorvosok 3 millió forint támogatást kapnak. Ez a pénz persze nagyon jól jön az állami ellátásban dolgozó szakembereknek, csak épp ennél többre lenne szükség, mert a kezelések, a rendelők fenntartási költségeinek a harmadát így is majd a fogorvosoknak kell kifizetnie.

Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón bejelentette, a közellátást végző fogorvosok 3 millió forint támogatást kapnak, ez összesen 7,6 milliárd forintba fog kerülni a költségvetésnek.

A pénz persze jól jön a szakembereknek, csak épp messze nem elég. Erről Nagy Ákos fogorvos beszélt a Hvg.hu-nak. Úgy fogalmazott, a most beígért 3 millió forinttal is csak a költségek kétharmadát adja oda az állam, vagyis a kiadások egyharmadát a fogorvosoknak kell fizetnie saját zsebből. Nagy Ákos szerint kétszer ennyi pénz kellene ahhoz, hogy a fogorvosok valóban felzárkózhassanak.

Elég rossz állapotban van a szék a rendelőmben, de ebből a pénzből sem felújítani nem lehet, sem újat nem tudok vásárolni

 - mondta ezt már a portálnak Tarján Csaba szegedi fogorvos, hozzátéve, egy megfelelő fogorvosi szék nagyjából 10-12 millió forintba kerül, egy kínait 2 millióért is lehet venni.

 

Címkék:
karrier, támogatás, fogorvos, praxis,