Ennyit keres havonta a fiatal magyar futballtehetség

Pénzcentrum2017. október 25. 17:06

A labdarúgás világában nem meglepőek a csillagászati fizetések. Egy-egy világhírű futballisták euro milliókat is megkeresnek. Sok esetben azonban a magyar focistáknak sincs miért szégyenkezniük. Ezek közül az egyik Nagy Dominik, aki fiatal kora ellenére több mint százmillió forintot visz haza évente jelenlegi csapatából.

A kétszeres magyar válogatott labdarúgót, Nagy Dominikot (22) januárban vásárolta meg a Legia Warszawa 1 millió euróért (308 millió forint) a Ferencvárostól. A tehetséges fiataltól azonban nagyok az elvárások, ugyanakkor egyre több hír kering arról, hogy túl sokat bulizik, ezért csapata már nem számolva vele komolyan - írja a Blikk Sport. A játékos magatartása első látásra igencsak meglepő, hiszen a lap értesülései szerint

fizetését a Magyarországon kapottakhoz képest megnégyszerezték, így jelenleg 360 ezer eurót, azaz 110 millió forintot keres évente. Ez havonta több mint 9 milliót jelent a játékosnak.

Magyar focisták és a luxus

Ezzel az eredményével egyébként Nagy nem férne fel a legjobban fizetett 10 magyar labdarúgó listájára. Az elsőhöz képest tized annyit, de az ötödikhez képest is kevesebb mint harmadát keresi meg a lengyeleknél.

Loading...

Egy átlag magyar számára ez nemcsak, hogy elérhetetlen éves fizetés, de még az is csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy valaha ekkora megtakarítást halmozzanak fel. Még a top10-es lista utolsó helyén álló Balogh Norbert egy évi fizetése is elég lenne ahhoz, hogy bármikor nyugdíjba mehessen az ember, és pusztán a megtakarításaiból éljen. Kutatások szerint ugyanis, ha valaki pusztán a vagyona hozamaiból szeretné fenntartani magát, akkor az éves költségeinek a 25-szörösére rúgó megtakarítással kell rendelkeznie.

Máshol is megéri profinak állni

Nem csak a focisták keresik degeszre magukat Magyarországon, egy-egy kézilabdázó, kosaras és vízilabdázó is simán hazavisz 6-7 millió forintot havonta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Loading...

Bár a topp és az átlagfizetések között komoly eltérések mutatkoznak. Még így is megérheti bármelyik sportágban pofinak állni. Ráadásul a topp fizetések ezeknél a sportoknál már vetekszenek a magyar focisták béreivel. Kicsi ám annál jelentősebb különbség azonban, hogy míg például a kézisek sportáguk nagyjai, addig ez focistáinkról már nem igazán mondható el.

Loading...

Címkék:
karrier, pénzcentrum.hu, fizetés, foci, labdarúgás, átlagfizetések magyarországon,