Szinte nincs már olyan szakma, ahol ne lenne munkaerőhiány

Pénzcentrum2017. október 22. 11:32

Újabb rekordok dőltek meg a munkaerőpiacon: több mint 35 ezer állást hirdettek meg az elmúlt 3 hónapban a legnagyobb hazai álláskereső portálon.

Újabb rekordok dőltek meg a munkaerőpiacon: több mint 35 ezer állást hirdettek meg az elmúlt 3 hónapban a legnagyobb hazai álláskereső portálon. A Profession.hu legújabb, 2017 harmadik negyedéves adatokat feldolgozó riportja szerint alig van olyan szakterület, ami ne küzdene munkaerőhiánnyal.

17 százalékkal emelkedett a legnagyobb álláskereső oldalra feltöltött hirdetések száma a tavalyi harmadik negyedévhez képest, de álláskeresői részről is komoly bővülést figyelhettünk meg:

3 hónap alatt mintegy 45 ezer munkavállaló regisztrált újonnan az álláskereső portálon.

A kínálati oldalon továbbra is a szakmunka, azon belül is a bolti eladói pozíció vezet, ugyanakkor még mindig a területi képviselői állásokra jelentkeznek a legtöbben.

Nagy szükség van a bolti eladókra

Az elmúlt hetekben az áruházlánci sztrájkoktól volt hangos a média, ez a kutatási eredményekben is visszatükröződik: júliustól szeptemberig 1700 alkalommal adtak fel bolti eladói hirdetést, ami már az elmúlt negyedévhez képest is 8 százalékos emelkedés, de az előző évhez képest 29 százalékos ugrást jelent. Ha ehhez hozzávesszük a betöltetlen árufeltöltő pozíciók és más anyagmozgatási és rakodási munkakörök hirdetéseit is - amelyek számában a tavalyi évhez képest 71 százalékos emelkedés tapasztalható - a szakmunkás területen kialakult extrém helyzet jól látható.

Címkék:
karrier, felmérés, álláshirdetés, munkaerőhiány,