Hatalmas razzia a szcientológusoknál: Budapestig érnek a szálak

24.hu2017. október 19. 09:30

Körülbelül harminc helyszínen tartottak országosan házkutatást szerdán, a szcientológus központot érintő akció kapcsán. A rendőrség mellett azonban a NAV emberei is megjelentek a Váci úton - írja a 24.hu.


A hatóságok szerdán átfogó házkutatást tartottak a szcientológus központot érintő akcióval összefüggésben. A 24.hu úgy értesült, hogy csak a XIII. kerületi, Váci úti székházban három-négy úgynevezett "vallatószoba" volt és egy hazugságvizsgálóhoz hasonló eszköz is használhattak a tagjaik kikérdezése közben.  Az eddigi információk szerint a hívekről feljegyzések készülhettek, adataikat rögzítették és eltárolták, illetve többeket közülük vélhetően meg is figyeltek. Ezzel párhuzamosan a nyomozók dokumentumokat, kartondobozokat és raklapokat foglaltak le, illetve vittek el a helyszínről. Ráadásul a rendőrség mellett a NAV emberei is megjelentek.

A váci úti házkutatás kapcsán a hatóságok egyébként a Szobor utcától kezdődően körülbelül egy ötven méteres területet zártak le kordonokkal. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ügyben személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik nyomozás ismeretlen tettes ellen.

Loading...
Címkék:
karrier, pénzcentrum.hu, rendőrség, razzia, hatóság, lefoglalás,