Béremelésre és létszámbővítésre készül az Auchan

Pénzcentrum2017. október 11. 17:15

Az Auchan Retail Magyarország vezetősége kedden megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének tisztségviselőivel. A vállalat nyitott a bérek ismételt, jelentős emelésére: már 2017. november 1-től előrehozott, általános béremelést hajt végre.


Az Auchan Retail Magyarország vezetősége kedden megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének tisztségviselőivel - írja a vállalat közleményében. A vállalat nyitott a bérek ismételt, jelentős emelésére: már 2017. november 1-től előrehozott, általános béremelést hajt végre. A döntés az összes áruházi alkalmazotti (nem vezetői) beosztású munkatársat érinti.

Az alkalmazottak bére így átlagosan 13,6%-kal emelkedik. Az áruházi alkalmazotti munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók átlagosan elérhető havi bruttó jövedelme* 247 000 Ft lesz.

A vállalat emellett az áruházi, menedzseri pozícióban dolgozó munkatársak bérét is rendezi. Az említett béremelések összesen több mint 2 milliárd Ft befektetést jelentenek 2017 év végére és 2018-ra vonatkozóan az Auchan Retail Magyarország számára.

"Kemény, de korrekt bértárgyaláson vagyunk túl. Az általános 13,6%-os fejlesztés jelentős emelést tesz lehetővé az egyes bérkategóriákban, különösen az alacsonyabb bérek esetében. Örülünk a létszámfejlesztési terveknek, de ehhez első lépésként a jelenlegi hiányt kell csökkenteni"- tette hozzá dr. Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. Az Auchan Retail Magyarország vezetése továbbra is mindent megtesz azért, hogy ezeket a pozíciókat a megfelelő szakemberekkel betöltse.

A vállalatnál nem ez az első jelentős, általános béremelés: az elmúlt két év alatt összesen 2,7 milliárd forintot fordított bérfejlesztésre az Auchan, ez idő alatt átlagosan 24 százalékkal növekedett az áruházi alkalmazottak bruttó alapbére.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója arról is beszélt, hogy az elmúlt évek pozitív pénzügyi eredményeire és a tervezett új áruháznyitásokra tekintettel, létszámbővítésre lesz lehetőségünk a jövőben.

 

Címkék:
karrier, fizetés, auchan, béremelés, létszámbővítés,