Kitálalt Fodor Zsóka: ennyibe került, hogy színész lehessek

Pénzcentrum2017. szeptember 28. 17:30

Szülei válása után édesapjához került, majd tizennégy éves korában visszaköltözött anyukájához Fodor Zsóka, a Barátok Közt egykori Magdi anyusa. A színésznő most azt is elárulta, mennyit fizetett apukája a színiiskoláért, ahol a szakmát tanulta.

1956-ban, tizennégy évesen került vissza anyukájához Fodor Zsóka. A Barátok Közt egykori sztárja a Hot! magazinnak árulta el, hogy a középiskola alatt dolgozott segédmunkásként, díjbeszedőként, fejmosóként és eladóként is, de a tanulást sem hagyta abba. Beiratkozott ugyanis Rózsahegyi Kálmán színiiskolájába, ahol többek között Sas Jóska volt az osztálytársa.

A havi 150 forint tandíjat édesapám fizette, de egy év múlva otthagytam az iskolát

- mesélte el a lapnak a színésznő.

Egy korábbi interjúban a színésznő már elárulta, hogy 14 éves korában, tehát 1956-ban kezdett színiiskolába járni. Összegereblyéztünk egy KSH adatsort, valamint egy szintént KSH-s tanulmányt, hogy kiderüljön, mekkora anyagi áldozatot vállalt Fodor Zsóka édesapja a tandíjjal. 

Mivel egy évig fizette a színésznő után a tandíját, így ez 1 800 forintba került neki, ami 2016-os árakon 101 531 forintnak felel meg (havonta tehát 8 461 forint).

Kíváncsiak voltunk arra, hogy ez miképpen viszonyul a jelenlegi tandíjakhoz. A színitanodák közül a Thália Tanoda honlapján találtunk árakat, eszerint egy 4 hónapos kezdő tanfolyam ára gyerekeknek 60 ezer forint (havi 15 ezer), tehát közel kétszeresére nőttek a tandíjak, 77 százalékkal lett drágább, ha gyermekünk színész szeretne lenni.

Borítókép forrás: MTVA Fotóarchívum
Címkék:
karrier, barátok közt, tandíj,