Durva! Ennyit visz haza egy kezdő börtönőr Magyarországon

Pénzcentrum2017. július 11. 15:00

Minimum bruttó 228 ezer forintos fizetés, cafetéria, lakhatási és utazási támogatás - ezekkel a juttatásokkal és mosolygós egyenruhás fiatalokkal toboroz a büntetés-végrehajtás váci csapata.

Már tavaly ősszel is lehetett találkozni a büntetés-végrehajtás toborzó plakátjaival több városban is, az egyedüli különbség annyi, hogy 8 ezer forinttal emelkedett a kínált bruttó fizetés. Most Vácon találkozott olvasónk a plakáttal.

A büntetés-végrehajtás honlapján azzal indokolják a toborzást, hogy az intézeteik zsúfoltságának csökkentése érdekében új börtönök építésével, és a már meglévők bővítésével közel 6000 új férőhelyet hoznak létre az elkövetkezendő években. Az új börtönök Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon épülnek majd. A férőhelybővítési programmal párhuzamosan megkezdődött a munkavállalók toborzása is, hiszen az új intézetek együttesen várhatóan 2500 fő részére biztosítanak munkalehetőséget, a felügyelőktől a reintegrációs tiszteken és az egészségügyi szakápolókon át az adminisztratív dolgozókig. Az álláshelyek betöltésére elsősorban a helyi lakosok jelentkezését várják.

Tavaly ősszel lapunkat arról tájékoztatták, hogy sikeres a toborzás, 3600-an jelentkeztek a 2500 álláshelyre. De mivel egy rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjait keresik, ezért a kiválasztásukra is az átlagosnál jóval szigorúbb szabályok vonatkoznak. Vélhetően ezért nem találtak még elég munkavállalót a túljelentkezés ellenére.

A legfontosabb feltételek, amelyeknek minden jelentkezőnek meg kell felelnie:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • magyar állampolgárság és állandó belföldi lakhely
  • betöltött 18. életév
  • érettségi, tiszti beosztásra jelentkezőknél felsőfokú végzettség
  • büntetlen előélet
  • egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság.

A sikeresen pályázóknak 7 hónapos tanfolyamon kell részt venniük, a bentlakásos képzés alatt térítésmentes a szállás és kedvezményes az étkezés. Aki elvégzi a tanfolyamot, és állományba kerül, a feladatai közé tartozik majd a külső és belső objektumvédelem mellett, hogy a fogvatartottak szakszerű őrzésével, felügyeletével, ellenőrzésével, előállításával és foglalkoztatásával biztosítsák az intézet biztonságos és törvényes működését, egyben tevékenységükkel elősegítsék a fogvatartottak reintegrációját, a társadalomba való visszailleszkedést.

Mindezt elég jól meg is fizetik: a kezdő fizetés tiszthelyetteseknél minimum bruttó havi 228 ezer forint, tiszteknél pedig 330 ezer forint.

Ezen felül évente 200 ezer forintos cafetériát is kapnak, valamint ruházati és lakhatási költségtérítést, mobilflotta-használatot, kedvezményes üdülési lehetőséget, és akár szociális támogatást is.

Címkék:
karrier, munka, börtön, álláshirdetés, állás, büntetés-végrehajtás, toborzás,