Ennyit keresnek a magyar diákmelósok a Szigeten, Volton, Soundon

Pénzcentrum2017. július 3. 11:05

Többszörös a túljelentkezés a fesztiválos diákmunkákra, a Szigetre, a Voltra és a Soundra pedig pláne sokan mennének dolgozni. Vélhetően már csak azért is, mert elég kevés egyetemista büdzséjébe fér bele egy-egy fesztiválbérlet. Megtudtuk, mennyit keresnek a fiatalok a legnagyobb hazai fesztiválokon.

Korábban már megírtuk, hogy mennyit kapnak a diákmunkások az EFOTT-on, a Fishing on Orfűn, és mennyit fizet a fiataloknak egy-egy kitelepülő vállalkozás. Arról is beszámoltunk, hogy például az Everness Fesztivál, az Ördögkatlan és a Művészetek Völgye csak önkéntesként foglalkoztat diákokat. Annak ellenére, hogy utóbbi rendezvényeken a hallgatók nem kapnak pénzt, több százan jelentkeznek.

A Sziget Kft. három fesztiválján, a Szigeten, a Volton és a Soundon is sok fiatal dolgozik, de egyre inkább előtérbe kerül az önkéntesség.

Alapvetően önkénteseket szoktunk keresni, de vannak kisebb számban olyan munkakörök, ahol kapnak fizetést a diákok"

- tudta meg a Pénzcentrum a Sziget sajtóosztályától. Hozzátették, a fiatalok információs, tömegirányító, pénztáros, autóirányító és informáló munkaköröket látnak el, de dolgoznak technikai területen, kempingeknél, parkolóknál, valamint IT- és kommunikációs feladatokat is ellátnak.

A szervezők azt is kihangsúlyozták, hogy az önkéntes programjuk nem egyenlő az ingyenmunkával. "Az önkéntesség tapasztalatszerzés, ismeretgyűjtés, szórakozva tanulás, önismereti kurzus egyszerre amellett, hogy kapcsolatrendszer építés és gyakorlatszerzés is."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Azok a diákok, akik olyan munkakörben dolgoznak, amiért fizetés is jár, 600-1200 forintos órabért keresnek.

A fesztiválos diákmunkáknál viszont nem szabad szem elől téveszteni, hogy a motiváció nem kizárólag a pénzszerzés. Míg egy gyárba kevés az esélye annak, hogy a hangulatért vállal munkát egy fiatal, addig a fesztiváloknál az sem elhanyagolható, hogy a nyár egyik legjobb programjának aktív részese lehet. Persze nem ingyenbuliról van szó, valóban dolgozniuk kell a fiataloknak, de a szabadidejükben ők is fesztiválozók lehetnek.

Loading...

Címkék:
karrier, fizetés, fesztivál, bér, volt fesztivál, balaton sound, diákmunka, nyári szünet, nyár, diák, hallgató, sziget fesztivál, nyári munka, fesztiválok, sziget kft,