Ennyi pénzt szeretnének a Tesco dolgozói

hvg.hu2017. május 30. 10:05

Havi bruttó 200 ezer forintos fizetést szeretnénk elérni a Tescónál dolgozó, jelenleg 161 ezer forintot kereső munkavállalóknak - írja a hvg.hu.


Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke a hvg.hu-nak azt mondta, havi bruttó 200 ezer forintos fizetést szeretnénk elérni a Tescónál dolgozó, jelenleg 161 ezer forintot kereső munkavállalóknak. A KDFSZ egy másik szervezettel, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ) együtt közös akcióra készül. Tegnap számoltunk be róla, hogy demonstrációt és munkalassítást tartanak a Tesco dolgozói, ha a cég nem kezd bérfejlesztésbe.

Bubenkó Csaba azt mondta, az emelést három év alatt szeretnék elérni. A Tesco állítása szerint folyamatos egyeztetnek a szakszervezetekkel. A vállalatnál egyébként megszokott, hogy év közben is hozzányúlnak a bérstruktúrához, mivel nem a naptári év végén, hanem júniussal zárják a pénzügyi évet. A szakszervezetek azonban pesszimnisták, nem tartják valószínűleg, hogy minden béremelésre kerülhet sor.

Címkék:
karrier, fizetés, sztrájk, béremelés, penzcentrum,