Itt a bizonyíték: ennyit fizet a kezdő kasszásoknak az Aldi

Nagy Bálint2017. május 23. 14:08

Egyre nagyobb méreteket ölt a kiskereskedelmi szektorban (is) a munkaerőhiány, amelyet részben bérkorrekcióval igyekeznek fékezni a piaci szereplők. Egy friss álláshirdetés szerint most az is kiderült, pontosan mit is jelent a versenyképes jövedelem ígérete az Aldinál.

A napokban friss álláshirdetést tett közzé holnapján az Aldi Magyarország - szúrta ki a Pénzcentrum. Az alábbi képernyőképen is látható felhívás szerint soproni egységükbe keresnek bolti eladót, a heti 30 órás "pozícióban elérhető, pótlékokkal (kivéve a vasárnapi pótlék*) növelt legmagasabb

havi bruttó fizetés: 233.325 Ft."

A hirdetés szövege szerint "az ideális jelölt gyorsan és pontosan dolgozik", illetve "megbízható, felelősségteljes, elkötelezett", ugyanakkor kereskedelmi végzettség és korábbi tapasztalat nem feltétel, ugyanis a kiválasztottak betanulási programban vesznek majd részt.

Csak összehasonlításképp, alig két hónappal ezelőtt futottunk bele egy közösségi oldalon a CBA Príma álláshirdetésébe. Ők pénztáros és árufeltöltő munkatársakat kerestek, napi 8 órás műszakra, havi nettó 130 ezer forintos fizetésért. Később a CBA kommunikációs igazgatója pontosította a pozíció juttatásait:

A meghirdetett pozíció betöltőjének képzettségétől, szakmai tudásától, a szakmában eltöltött idejétől függően átlagban 200.000 Ft bruttó fizetést biztosít az említett üzletet működtető franchise partnerünk

- írta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A konkrét példákon túl természetesen érdemes felidézni az ágazati átlagokat is. Nos, tegnapi összeállításunkból például kiderült, csak az elmúlt egy évben mintegy ötödével emelkedett Magyarországon a boltosok fizetése. A teljes kereskedelmi szektorra vetítve ugyanakkor továbbra is nagy a szórás, a blokkk.com adatai szerint továbbra is az élelmiszer szakboltok adják a legkevesebb fizetést.

Címkék:
karrier, fizetés, bér, aldi, kiskereskedelem, pénztáros, kasszás,