Rossz hírünk van: mégsem emeli a kormány a családi pótlékot

Pénzcentrum2017. május 10. 12:30

Ismét megerősítették a Pénzcentrum értesülését: Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az ATV-ben arról beszélt, nem tervezi a családi pótlék emelését jövőre a kormány. Hatékonyabbnak tartják a munkához kötött támogatásokat.


Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az ATV-ben arról beszélt, nem tervezi a családi pótlék emelését jövőre a kormány, mert hatékonyabbnak tartja a munkához kötött támogatásokat. Ez azért figyelemre méltó, mert alig néhány napja számoltunk be róla, hogy készül a nemzeti demográfiai program, aminek célja, hogy ösztönözzék a gyerekvállalást.

A Portfolio néhány hete írt arról, hogy a kormány már két olvasatban tárgyalta a demográfiai programot, aminek része a meglévő alanyi jogon járó támogatások bővítése és újak bevezetése. Most ennek mondott ellent Novák Katalin. Hogy mit is jelent pontosan az, hogy a kormány hatékonyabbnak tartja a munkához kötött támogatásokat az alanyi jogon járóknál, azt nem fejtette ki az államtitkár.

Ezzel ismét megerősítést nyert a Péncentrum korábbi értesülése. Február végén az EMMI a következő választ küldte a Pénzcentrum megkeresésére:

nem a családi pótlékot, hanem a hasonlóan univerzális jellegű családtámogatási intézkedéseinket bővítjük tovább a jövőben is (ilyen például az ingyenes tankönyv).

E szerint tehát a családi pótlék összege marad a 2008-ban kőbe vésett szinten. A gyermekek után alanyi jogon jár a családi pótlék (azaz hivatalos nevén: nevelési támogatás, ha a gyerek még nem jár iskolába; illetve beiskolázási támogatás, ha már iskolás), de két - életkorhoz kötődő - kitétel köti a támogatás kiutalását:

  • Óvodás korúaknál az a feltétel, hogy a gyerek nem hiányozhat többet 20 napnál (természetesen igazolatlanul).
  • Iskolás korúaknál pedig 50 órában határozták meg az igazolatlan hiányzások maximumát.

Az egy vagy több, egészséges gyermeket nevelő családok most ennyi családi pótlékot kapnak: (az összegek természetesen gyermekenként értendők)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

 

 

 

 

Címkék:
karrier, család, gyerekek, családi pótlék, családi adókedvezmény, szociális juttatás, gyerekvállalás, penzcentrum,