Óriási a baj a koraszülöttmentőknél, sofőrökre lenne szükség

MTI2017. április 19. 09:00

A forráshiány miatt a szükséges tíz helyett csak hat főállású sofőrrel rendelkezik a koraszülött mentéssel foglalkozó Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat - írja a Világgazdaság.

Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat szakmai vezetője elmondta a lapnak, a sofőrhiánynak indirekt módon az az oka, hogy a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szerint a náluk dolgozó sofőrök nem részesülhettek béremelésben, illetve a szolgálat nem kapta meg az ehhez szükséges kompenzációt.

Át kellett szervezni a szolgálat rendjét is, és a több nappali műszak miatt a sofőrök nem tudnak másodállást vállalni. Ezért ketten is távoztak tőlük a múlt hónapban - mondta a lapnak.

Arról is szólt, hogy négy éve nem változott az állami normatív támogatás összege és amíg a forrásaikat 2015-ben még 14 millió forinttal egészítette ki az Országos Mentőszolgálat, tavaly egy fillért sem kaptak a szervezettől.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Éves költségvetésük egyébként 210-220 millió forint, amiből 165 millió forint az állami támogatás.

Címkék:
karrier, sofőr, penzcentrum, mentő,