Nem lesz újabb személyi jövedelemadó csökkentés Magyarországon

Pénzcentrum2017. április 6. 18:30

Nem változik 2018-ban a személyi jövedelemadó mértéke - jelentette be a mai, immár 84. Kormányinfón  Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Egyelőre nincs változás abban a 6 éves járulékcsökkentési megállapodásban, amit tavaly év végén kötött a kormány - mondta Lázár. Jelezte, a kamara felől olyan javaslatot kaptak, hogy ne csak a költségvetés rossz helyzete esetén vizsgálják meg a változtatás lehetőségét, hanem jó helyzetben is, tehát a költségvetés jó helyzete esetén gyorsítsák fel a járulékcsökkentést. Úgy fogalmazott, egyelőre érdemes megvárni több hónap gazdasági teljesítményét, hogy valóban lehet-e előbbre hozni további járulékcsökkentést, vagy sem.

Nem is zárjuk ki ezt, tárgyalási alap lehet, de a gazdasági stabilitás, a hiány tartása az egy nagyon fontos célunk

- fejtette ki a kormányzati álláspontot Lázár.

Kiderült, hogy készül a jövő évi költségvetés, Varga Mihály már ismertette is a kormányülésen a jövő évi költségvetés fő céljait, illetve a főbb makroszámokat.
Három fő cél lesz, ezek a teljes foglalkoztatás elérése, a családok segítése és a biztonság garantálása.

Csökkenő államadóssággal terveznek és 4 százalék fölötti növekedést szeretnének 2018-ban is elérni. A kormány legközelebb április közepén fog újra a költségvetés számaival foglalkozni, a hónap végén, de legkésőbb május elején pedig már be is nyújtják a költségvetés tervezetét. Kérdésre Lázár elmondta, nem számolnak jövőre az szja-kulcs további csökkentésével.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Nemzeti Versenyképességi Tanács is javasolt néhány változtatást, ezeket a kormány meg is fogadta, törvényjavaslatokat társítanak majd hozzá. Ehhez kapcsolódik egyebek mellett például az e-számla bevezetése is, ez egy év türelmi idővel még idén elindul majd.

Címlapkép: MTI / Illyés Tibor

Címkék:
karrier, penzcentrum, személyi jövedelemadó, lázár jános,