Extrém hobbikkal vezetik le a stresszt a világ leggazdagabb emberei

Pénzcentrum2017. február 8. 14:25

Korábban már írtunk arról, hogyan töltik a hétvégéket a világ legsikeresebb emberei, most pedig azt gyűjtöttük össze, hogy milyen hobbiknak hódolnak a szabadidejükben. Sokan hétköznapi módszerrel oldják a munkában felgyülemlett feszültséget, de van olyan is, aki késgyűjtő szenvedélyének hódol. Gondoltad volna, hogy Barack Obama extrém sporttal piheni ki az elnökség fáradalmait?

Van, aki sakkal lazít

A lázadó milliárdos, Richard Branson kedvenc időtöltése a sakk. Szerinte ez a legjobb játék a világon, mivel több sport nagyszerűségét egyesíti, a taktikát, a tervezést, bátorságot és a kockázatvállalást egyaránt magában hordozza. Ráadásként a játék közben mindig van lehetőség egy csésze tea elfogyasztására is. Bevallása szerint már több ezer játszmán van túl a milliárdos.

Obama, az extrémsportoló?

Barack Obama jelenleg a Brit Virgin-szigeteken piheni ki a 8 éves elnökség fáradalmait feleségével. Mivel Obamának elnöksége alatt nem jutott ideje arra, hogy a vizisportoknak is időt szenteljen, ezért most kapva kapott az alkalmon és az előbb említett Bransonnal kitesurfing versenybe kezdtek, amit az nyer meg, aki tovább tud a vízszint felett maradni. és hogy ki győzött? Nézd meg az alábbi videóban:

Vissza a természetbe

Van, aki inkább hagyományos hobbit választ magának, nincs ezzel másként Jack Dorsey sem. A Twitter társalapítójának kedvenc időtöltése a túrázás, ennek a hobbijának napi szinten hódol, így vezeti le a stresszt.

Előkerül a zsuga

A világ egyik leggazdagabb embere, Bill Gates igazi régi vágású szórakozást választ magának, ő ugyanis lelkes bridzsjátékos. Ez egyébként az agyat is igénybe veszi, nem csoda, hogy emellett teniszezni jár, és sok időt tolt a gyerekeivel is.

A művészlélek

Az egykori amerikai elnök, George W. Bush kedvenc elfoglaltsága a festés, igen termékeny művésznek mondható. Kedvenc témái a kutyák, több mint 50 ilyen képet festett már, sokszor tájképeket fest, de 30 világvezetőről is készített már portrét. Bush az elnöksége után kezdett a festészettel foglalkozni.

A zenész

A világ második leggazdagabb embere, Warren Buffet hangszert ragad, ha pihenésről van szó, ráadásul nem is akármit, a milliárdos ugyanis az ukulele mestere már évtizedek óta. A tudását egyébként nemcsak magának őrizgeti, gyakran lép fel jótékonysági koncerteken.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A gyűjtő

Magyarországon az egyik legnépszerűbb elfoglaltság volt a bélyeggyűjtés, a hollywoodi sztárok között is van, aki ilyen hobbiban éli ki magát. Tom Hanks kedvenc elfoglaltsága ugyanis, hogy régi írógépeket gyűjt, ezt a hobbit pedig már 1978 óta tartja, így valószínűleg már igen szép gyűjteménye lehet.

Loading...

A cukrász

Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatója sütéssel üti el a szabadidejét, ez ugyanis tudományos alapokon nyugszik, nem véletlen, hogy a legjobb cukrászok gyakorlatilag vegyészek is egyben. A hobbinak köszönhetően egyébként a munkában is jobban teljesít, cukrászkodás közben jönnek meg a legjobb ötletei.

Ilyen sportról még nem hallottál

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak egy teljesen új sportot talált magának: a Segway-pólót, ami a lovaspóló kevésbé veszélyes változata. A lovaspólóhoz hasonlóan egy labdát kell eljuttatni az ellenfél kapujába, azonban nem lovon ülnek a játékosok, hanem egy két kerekű járművön állnak.

A késgyűjtő

Még annak idején édesanyja vezette be a kések világába Angelina Jolie-t, azóta is a fegyverek szerelmese a színésznő. Már nemcsak ő az egyetlen, aki rajong a késekért, fiát, Maddox-ot is megfertőzte hobbijával.

Loading...

Címkék:
karrier, stressz, munka, szabadidő, pihenés, hobbi,