Százmilliós luxusesküvőre készül Berki Krisztián

Pénzcentrum2017. február 4. 16:01

Az évszázad lagzijára készül Berki Krisztián és Hódi Pamela, amely szakemberek kalkulációja szerint akár százmilliós tétel is lehet. Ezzel szemben "átlagosék" "mindössze" 1,5-2 millió forintot szánnak a nagy napra. Nekik vélhetően sokat számít az is, hogy már családi kedvezmény mellett is járhat az első házasok adókedvezménye.

Vérbeli luxusesküvőre készül Berki Krisztián (nem a sportoló - a szerk.); az Édes élet c. műsor sztárja ugyanis arról beszélt minap a Sláger FM reggeli műsorában, hogy:

Az időpont megvan, a helyszín megvan, Pamela pedig már munkálkodik a nagy napon. Azt szeretném, ha a miénk lenne minden idők legnagyobb esküvője. (...) A lakodalomra 2-3 ezer embert várok majd, akiket 20-30 fellépő szórakoztat.

Ez pedig, legalábbis a Színes Ásznak nyilatkozó esküvőszervező számításai szerint, százmilliós nagyságrendet is jelenthet, amelyből csak az esküvői menü kb. 60 millió forintot emészt majd fel.

"Átlagosék" a tizedéből oldják meg

Érdekesség, de a Pénzcentrum által megkérdezett szakemberek szerint manapság már az 5-6 milliós lagzi is kirívónak számít, nemhogy a 100 milliós.

Tapasztalatom szerint 1,5-2,5 millió között költenek átlagosan a magyar párok az esküvőjükre, de persze ez is a társadalmi rétegtől és az igényektől függ

- mondta el korábban a Pénzcentrum megkeresésére Radanovics Ivett, esküvőszervező.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Havi 5 ezer, családi kedvezmény mellett is

Ahogy minden első házasságát kötő fiatalt, úgy nagy valószínűséggel Berkiéket is megilleti a havi 5 ezer forintnyi, első házasoknak járó adókedvezmény. Sőt, az új szabály szerint az adójóváírás már a családi kedvezmény mellett is igénybe vehető, ráadásul visszamenőlegesen (az adókedvezmény a 2014. december 31-ét követően megkötött frigyek esetében is alkalmazható).

A havi 5 ezer forintos adókedvezmény akkor jár, ha legalább az egyik házastárs első házasságát köti.

A kedvezmény a boldogító igen kimondását követő hónaptól 24 hónapig érvényesíthető - még akkor is, ha az esküvőt követően a feleség egyben kismamává is válik. A párok már a nyomtatvány beérkezésétől számított 30 napon belül meg is kaphatják a havi 5 ezer forintos állami nászajándékot.

Címkék:
karrier, esküvő, luxus, berki krisztián, lagzi,