TOP 10: ezekben a városokban a legdrágább az élet 2017-ben

Pénzcentrum2017. január 29. 13:03

406 nagyvárost hasonlít össze egy frissen készített tanulmány, amelyből kiderült, hogy a világon melyik városokban a legdrágább az élet. Mutatjuk az első 10 helyezettet.

A rangsor elkészítéséhez a városokban lévő úgynevezett medián (helyzeti középérték) lakásárakat viszonyították egy átlagos háztartás jövedelméhez. Az eredmények pedig eléggé lesújtóak lettek, hiszen több országban is megfizethetetlennek számítanak a jelenlegi lakáspiaci árak.

Mi a helyzet az itthon a lakáspiacon?

Magyarországon egyébként idén további drágulás várható a lakásárakban, a szakértők szerint a legnépszerűbb kerületekben és városokban 5-10 százalékos áremelkedés várható főleg a társasházi lakásoknál. Az új építésű ingatlanoknál pedig elsősorban az alacsonyabb árfekvésű külső kerületekben számíthatunk 5-10 százalékos drágulásra. 2016-ban pedig az új lakások piacán a legtöbb adásvétel 20-35 millió forint között történt, míg a használt lakások két-harmada 10-25 millió forint között kelt el.

Nézzük, melyik az a 10 város, ahol a legdrágább az élet 2017-ben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

10. Bournemouth, Anglia

9. San Francisco, Kalifornia

8. Los Angeles, Kalifornia

7. Honolulu, Hawaii

6. Melbourne, Ausztrália

5. San José, Kalifornia

4. Auckland, Új-Zéland

3. Vancouver, Kanada

2. Sydney, Ausztrália

1.Hong Kong, Kína

 

Címkék:
drága, élet, otthon, karrier, lakáspiac, külföld, háztartás,