30 százaléknál is több fizetésemelést kaphatnak a bölcsődei dolgozók

Pénzcentrum2016. november 29. 09:31

A garantált bérminimum emelésnek és a bölcsődei pótléknak köszönhetően több mint 30 százalékos bérnövekedésre számíthatnak januártól a középfokú végzettségű kisgyermeknevelők - írja a Magyar Idők.

A napokban jelent meg a kisgyermeknevelők bérrendezéséről szóló kormányrendelet, amely szerint a bölcsődében és minibölcsődében foglalkoztatott, középfokú végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelőt 2017. január 1-jétől a fizetési osztálya és a közalkalmazotti jogviszonyban töltött ideje alapján bölcsődei pótlék illeti meg.

A rendelet szerint 2016. december elsejétől vezetik be a szociális ágazati összevont pótlékot, amely azonban a bölcsődei kisgyermeknevelőknek jövő januártól már nem jár, mert ők akkortól a bölcsődei pótlékra lesznek jogosultak ehelyett.

A 2017. évi garantált bérminimum és a bölcsődei pótlék bevezetéséből adódó illetményemelkedés alapján például a C fizetési osztályba tartozó pályakezdő az eddigi nettó 90 ezer forint helyett januártól 28 százalékkal többet, nettó 114 779 forintot vihet haza. Míg ugyanebben a kategóriában, 18 éves munkaviszony után a jövedelem 30 százalékkal lesz magasabb jövőre, 30 éves munkaviszonnyal már 31 százalékkal, azaz 31 255 forinttal kapnak többet a kisgyermeknevelők.

Címkék:
karrier, bölcsőde, béremelés,