Topkeresetek: 10 milliárd volt a legnagyobb magyar jövedelem

Világgazdaság2016. október 18. 09:00

A legnagyobb jövedelemmel rendelkező magyar tavaly osztalékból keresett 9,8 milliárdot, a legmarasabb fizetés pedig 1,9 milliárd forint volt - írja a Világgazdaság.

Egyre többet keresnek a jól kereső magyarok, az átlagot meghaladó mértékben emelkedtek a TOP-jövedelmek 2015-ben - derül ki a Nemzeti Adó és Vámhivatal Világgazdaságnak küldött adataiból. A múlt évi adóbevallások tanúsága szerint tavaly az első száz legmagasabb jövedelmet kimutató magánszemély összesen 130,5 milliárd forint jövedelmet vallott be, ami 23 százalékos növekedés a 2014-eshez képest.

A legmagasabb jövedelmet bevalló magyar 9 milliárd 759 millió forintos keresetről adott számot - tavalyelőtt a csúcsjövedelem 4,3 milliárd forint volt, vagyis ez összesen 124,5 százalékos növekedést jelent.

Az adatokból annyi látszik, hogy a legtöbbet kereső magyar osztalékként vette fel jövedelmét, méghozzá külföldön. A NAV adatai szerint ugyanis a legmagasabb forrásadós jövedelem tavaly 9 milliárd 756 millió forint volt - ebből azért kikövetkeztethető, hogy a legjobban kereső honfitársunk szerény bruttó 250 ezer forintos havi alapfizetést is hazatolhat valamilyen formában. A többit azonban nem itthon kereste meg, a legnagyobb forrásadós jövedelem ugyanis az adóhivatal beszámolója szerint teljes egészében külföldi osztalékjövedelem volt.

Címkék:
pénz, karrier, NAV, fizetés, kereset, jövedelem, osztalék,