Még nem épülnek a börtönök, de máris túljelentkezés van

Pénzcentrum2016. október 5. 09:30

Eddig csaknem 3000 önéletrajz érkezett a büntetés-végrehajtási szervezethez és 2500-an már a jelentkezési lapot is kitöltötték azok közül, akik az országban jövőben felépülő börtönökben szeretnének dolgozni. A felvételi eljárások a héten kezdődtek - írja a Magyar Idők.

Először a jelentkezők fizikai, majd pszichikai, utána pedig egészségügyi alkalmasságát vizsgálják, utoljára pedig azt ellenőrzik, hogy az életvitelük kifogástalan-e. Ha valakit felvesznek, akkor egy 27 hetes szakmai képzésen kell részt vennie. Az iskola idején már teljes fizetést, térítésmentes szállást, kedvezményes étkezési lehetőséget és utazási költségtérítést biztosítanak a jelentkezőknek, akik természetesen nem csak börtönőrök lehetnek.

Az új munkaerőre azért van szükség, mert a kormány úgy döntött, hogy 2016-2019 között kilenc településen - Bátonyterenye, Békés, Csenger, Heves, Kemecse, Komádi, Komló, Kunmadaras, Ózd - épít új börtönöket, többek között a jelenlegi zsúfoltság enyhítése érdekében. A helyszínek kiválasztásánál a kriminalisztikai statisztikák mellett a munkanélküliségi adatokat is figyelembe vették. Az új beruházásokkal összesen 6000 férőhellyel bővül a börtönök kapacitása, várhatóan 100 százalék alá csökkentve az átlagtelítettséget.

Címkék:
karrier, munka, börtön, állás, önéletrajz, büntetés-végrehajtás,