Elárulták végre a britek, hogy mi lesz a londoni magyarokkal

Pénzcentrum/Portfolio2016. július 12. 17:30

Fontos közleményt jelentetett meg hétfőn a brit kormány, melyben igyekeznek tisztázni a szigetországban dolgozó uniós állampolgárok jogállását a népszavazás után. Igyekeznek mindenkit megnyugtatni arról, hogy nem fogják hazaküldeni akkor sem, ha az Egyesült Királyság kilép az EU-ból.

A népszavazás következtében nem lesz változás az uniós állampolgárok jogaiban és státuszában Nagy-Britanniában - szögezi le a hétfőn kiadott közlemény. A brit kormány továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a szerdán hivatalba lépő új kormányfő, Theresa May döntése lesz majd az, mikor aktiválja az úgynevezett 50. cikkelyt, vagyis mikor kéri hivatalosan az ország kilépését az EU-ból. "Az Egyesült Királyág az Európai Unió része marad a folyamat során, illetve az alatt, amíg a kilépési tárgyalások zajlanak" - áll a közleményben.

Ha kilépünk az EU-ból, akkor azt szeretnénk elérni, hogy az országban élő uniós állampolgárok és az unióban élő britek jogállása megfelelő védelmet kapjon

- folytatódik a közlemény.

Azt nem fejtik ki pontosan, mit értenek a fenti mondaton, de arra lehet következtetni, hogy a brit kormánynak is érdeke a helyzet normális rendezése, hogy a Brexit után is dolgozhassanak a szigetországban külföldiek. Ezzel összhangban leszögezik, hogy az Egyesült Királyságban tanuló és élő külföldiek jelentősen hozzájárulnak a gazdasághoz.

A jelenlegi szabályok szerint aki legalább öt éve megszakítás nélkül az Egyesült Királyságban él, az automatikusan megkapja a jogot arra, hogy az országban maradjon végleg, aki pedig már hat éve él a briteknél, az állampolgárságért is folyamodhat - olvasható a kormány közleményében. Akik még nem élnek öt éve a szigetországban, azok az uniós szabályok alapján továbbra is dolgozhatnak ott minden regisztráció nélkül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Ahogy a népszavazás előtt, úgy most is csak akkor utasíthatók ki EU-állampolgárok az Egyesült Királyságból, ha bizonyíthatóan veszélyt jelentenek a társadalom számára 

- zárul a közlemény. 

Címkék:
európai unió, eu, nagybritannia, brexit, kilépés,