Keményen bírálják a világsztárok a Brexitet

Pénzcentrum2016. június 27. 17:30

Meglepte a világot a britek múlt csütörtöki népszavazásának eredménye: annak ellenére, hogy alapító tagok, kilépnek az Európai Unióból. Összegyűjtöttük, hogy reagáltak a sztárok a hírre.

Azt hiszem, soha nem akartam még ennyire a varázslatot - így kommentálta a Harry Potter-könyvek írója, J.K. Rowling a népszavazás eredményét. A Doktor House-t alakító Hugh Laurie szerint ezzel a döntéssel rükvercre váltott Nagy-Britannia, Ellie Goulding popénekes pedig élete legmegrendítőbb történésének nevezte népszavazás végeredményét.

Legutóbb Jamie Oliver sztárszakács mondott véleményt az Instagrammon. Azt írta,

hajlandó elfogadni a nép döntését, azt viszont nem, hogy Boris Johnson, a volt londoni polgármester legyen a miniszterelnök. Hozzátette, ha Boris lesz a miniszterelnöki, akkor megtörik a bizalma a brit népben.

A brit független tévések és filmesek szövetségének elnöke, Michael Ryan szerint a brit filmipar kilátásai elég sötétek az EU-nélkül. Szerinte egycsapásra összedőlhet az a működőképes rendszer, amit évek munkájával sikerült kialakítani.

Nagy kérdés, hogy mi lesz a közös finanszírozású filmekkel, a kieső uniós támogatásokkal, és hogy sújtja-e új adó a filmipart.

A brexit ellen kampányolt többek között Jude Law, Keira Knightley, és Benedict Cumberbatch is. Hollywoodnak eddig az egyik kedvenc célpontja volt Nagy-Britannia, jelenleg is több produkciót forgatnak a szigetországban, például az új Star Wars-filmek mindegyikét ott készíti a Disney. Az EU egyébként hatalmas pénzekkel támogatja az európai filmipart, és katasztrofális lenne a briteknek, ha nem tudják máshonnan összeszedni ezt az óriási összeget.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Természetesen a sztárok között sincs egyetértés brexit-témában, például Michael Caine színész szerint jobb a brit filmeseknek az EU-n kívül, mert így "nem ismeretlen bürokraták döntenek egy művészeti ág sorsáról.

Címkék:
európai unió, sztár, film, népszavazás, nagybritannia, brexit,