Kiszámoltuk, mennyit kaphat a meccsért Dzsudzsák, Szalai és Stieber

Pénzcentrum2016. június 15. 16:04

Az MLSZ 1 millió eurót kaszált a válogatott tegnapi győzelmén, aminek 30 százalékát a játékosok kapnak meg. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 4 millió forintot kaphatnak fejenként a labdarúgók, de valószínűleg lesz, aki kevesebb bónuszhoz jut.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a kedd esti magyar győzelemért 1 millió eurót, vagyis nagyjából 313 millió forintot kap. Ennek 30 százalékát, vagyis 94 millió forintot kapnak meg a labdarúgók.

Mivel jelenleg az UEFA honlapja szerint 23 főből áll a keret, így fejenként átlagosan 4 millió forintot kaphatnak a focisták.

Persze valószínűleg nem egyenlően kapják meg ezt az összeget, hiszen a gólszerzés, a gólpassz, a meccsen való jó szereplés valószínűleg mind beleszámít a most kapott prémiumba.

A döntetlen egyébként félmillió eurót hozhat az MLSZ-nek, vagyis a további meccseken is számíthatnak a focisták bónuszra, akkor is, ha nem nyerik meg a meccset. A tegnapi meccsek nyomán egyébként reális közelségbe került a továbbjutás is (persze ennek bebiztosítására jó lenne még legalább egy pontot szerezni), ami a győzelemnél is sokkal többet, mintegy 1,5 millió eurós bevételt jelentene a szövetségnek. Ebből is részesednének a játékosok, a keddi győzelemért kapott, 4 milliós bónusz másfélszeresét, vagyis átlagosan 6 millió forintot kapnának fejenként.

Mennyire sok pénz a 4 millió forint?

Ha a magyar fizetéseket nézzük, akkor elég jó bónusznak számít a 4 millió forint, mivel a havi nettó átlagkereset 168 800 forint a KSH legfrissebb adatai szerint. Ha éves szinten nézzük, akkor ez valamivel több, mint 2 millió forintnak felel meg. Ez azt jelenti, hogy a mostani átlagos bónusz a nettó éves átlagkereset duplájának felel meg. Ez elsőre egyébként nagyon soknak tűnhet, azonban néhány tényezőt nem árt figyelembe venni:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • A labdarúgók többsége legfeljebb 35 éves koráig tud profi szinten sportolni, nekik ez alatt a rövid idő alatt kell előteremteni a későbbi életükhöz szükséges feltételeket (nyugdíj, esetleges átképzés költségei, vagy vállalkozás indításának költségei).
  • Nagy, nemzetközi tornán 30 év után először szerepel a magyar válogatott, így ez nem egy rendszeres, kiszámítható jövedelem, ráadásul nemzetközi visszhangot keltő, látványos győzelemmel harcolták ki a bónuszt a labdarúgók.

Címkék:
karrier, foci, foci eb, labdarúgás, foci eb 2016, nemzetközi labdarúgó szövetség,