Súlyos a helyzet Rékasi Károlynál: Pikalin múlik minden

Pénzcentrum2016. május 28. 20:34

Komoly súly nehezedik most Pikali Gerdára: párja, Rékasi Károly kiesett jövedelme miatt a színésznő gondoskodik megélhetésükről. Ez korántsem könnyű feladat, és nem csak a színészpár helyzete miatt. A nők ugyanis jóval kevesebbet keresnek idehaza, mint a férfiak.


Hiába tűnt úgy, hogy Rékasi Károly felgyógyult motorbalesetéből, bulvárértesülések szerint most egy húsevő baktérium miatt ismét kórházi ápolásra szorul. Emiatt viszont a színész hosszú időre elesett bevételi forrásaitól, mindössze a Barátok közttől kapott táppénzre számíthat, amiből - elvileg - lehetetlenség megélni.

Gyakorlatilag Gerda lett a családfő, hiszen mindenről neki kell most ebben a helyzetben gondoskodni. Ráadásul nem öt forintba kerül, ha az ember kórházba kerül. Bár nagyon ki kell centiznie a pénzt, minden erejével azon van, hogy Karcsi ebből semmit se érezzen. Ezzel is próbálja a gyógyulását segíteni

- mondta el az egyik bulvárlapnak a színéspár közeli kollégája.

Valóban nincs könnyű dolga a színésznőnek, hiszen nem könnyű egy fizetésből fenntartani egy háztartást (vagy többet, ha például gyerektarást is kell fizetni). Főként, hogy a statisztikák szerint a nők jóval kevesebbet kersenek Magyarországon, mint a férfiak.

Loading...

Az Eurostat adatai szerint egy óra munkáért a magyar férfiak 18,4 százalékkal több pénzt kapnak, mint a nők. Ezzel Magyarország nagyjából az egyenlőtlenségi rangsor első harmadában van, de érdekes, hogy az észtek nagyon kilógnak a sorból a maguk majdnem 30 százalékos különbségével. Persze azt is érdemes hozzátenni, hogy az osztrákok 23, a németek 21,6, vagy a britek 19,7 százalékos "férfiprémiuma" is magasabb a magyarnál.

Címkék:
karrier, fizetés, szegénység, motorbaleset,