Képek: ilyen körülmények között él a norvég tömeggyilkos

Pénzcentrum2016. április 20. 19:43

Mai nap robbant a hír, hogy Breivik, a norvég tömeggyilkos pert nyert a norvég állam ellen. Breivik azért perelt, mert szerinte embertelenül és megalázó módon bánnak vele. Szerinted igaza van?

Bűnösnek mondta ki a bíróság a norvég államot Andres Breivik, norvég tömeggyilkos ügyében, aki az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt követelte, hogy engedjék ki a magánzárkából - írta a mai nap folyamán az Index.

Breivik azért perelte a norvég államot, mert szerinte embertelenül és megalázó módon bánnak vele, és ez sértette az emberi jogait, ezzel a bíróság egyetértett. Az államot 11 millió forintnyi perköltség megfizetésére kötelezték.

Mint ismert, Breivik 77 embert gyilkolt meg még 2011-ben; azóta pedig egy magas biztonsági fokozatú börtön ( nem tudni, pontosan melyikben) magánzárkájában raboskodik. Ügyvédje szerint az elszigeteltség rossz hatással volt a pszichés állapotára.

A norvég államot védő ügyvéd szerint viszont Breivik életkörülményei megfelelőek: három helyiséget használhat, egyet élni, egyet tanulni, egyet pedig testgyakorlásra. Tud főzni, és tudja mosni a ruháit.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sőt, van tévéje, számítógépe (internet nélkül) és PlayStationje is.

Azt nem árt tudni, hogy Norvégia híres a "szuperhumánus börtöneiről". Ilyen például a kb. 47 milliárd forintnak megflelő koronából felépült Halden is, amely az ország délkeleti részén, egy kellemes, lankás erdőségben terül el. Az alábbiakban erről mutatunk néhány képet, ameyleket az Instagramon találtunk.


Címkék:
karrier, börtön, norvégia,