Nyugdíjáról vallott Vágó István: ételre is alig futja a műsorvezetőnek?

Pénzcentrum2016. március 28. 17:30

Egy ideje nincs rendes munkája Vágó Istvánnak, így tartalékaiból és nyugdíjából él a legendás műsorvezető. Még szerencs, hogy világéletében ügyesen osztotta be a pénzt. Na és Te hogyan spórolsz?

A Blikk információi szerint Vágó István a kormányváltás óta nem kap felkérést műsorvezetői munkára semmilyen vállalati vagy önkormányzati rendezvényen, televíziós megbízás híján pedig tartalékaiból és nyugdíjából él.

A nyugdíjon kívül nincs más bevételem, és ez a tartalék természetesen fogy. Szoktam is kérdezni a feleségemet, hogy: "A következő hónapban is lesz még reggelink?" De legutóbb is azt mondta, hogy lesz. Nyilván a mostani autóm az utolsó, amelyet újonnan vettem, de nem aggódom, mert világéletemben ügyesen osztottam be a pénzt, legendák is keringenek e téren körülöttem

- mondta a Blikknek adott interjújában Vágó.

VÉSZTARTALÉK!

Vágó István példája is jól mutatja, hogy a család anyagi biztonság érdekében mindenképp szükséges valamekkora vésztartalékot felhalmozni. Szakértők szerint mindenkinek legalább akkora vésztartalékkal kellene rendelkeznie, amiből fedezni tudja 3-6 havi megélhetési költségeit. Sőt, egyesek 12 havi költségben határozzák meg az optimális vésztartalék mértéket.

A vésztartalék javasolt nagysága függ a kiadásaid nagyságától, az eltartott családtagok számától, függ attól, hogy mennyire biztos és stabil állásod van, és attól, hogy van-e jelzáloghiteled vagy sem.

Bármikor jöhet ugyanis egy olyan pénzügyileg (is) megterhelő élethelyzet, amit csak a megspórolt összeg felélésével vészelhetünk át. Ilyen élethelyzetek lehetnek:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

  • elbocsájtanak a munkahelyedről
  • megromlik az egészséged (tartósan)
  • elromlik valamelyik háztartási berendezésed
  • tönkremegy az autód, ami ráadásul elengedhetetlen a munkádhoz

 

Címkék:
karrier, nyugdij, spórolás, megtakarítás, kormányváltás,