Kiderült, ennyit keresnek a magyar cégvezetők

Világgazdaság2016. február 5. 09:01

Egy átlagos ügyvezető igazgató összesen 26 millió forintot keres évente, és 13 millió forintos autót vezet - írja a Világgazdaság.

A magyarországi ügyvezető igazgatók jelenleg - a bónuszokkal együtt - átlagosan csaknem 26 millió forintot keresnek évente - derül ki a Kienbaum 2016-os bérezési tanulmányából. A vezető beosztásúak teljes bére átlagosan 11 millió forint, a kvalifikált alkalmazottak pedig valamivel több mint 5 milliós bruttó fizetést kapnak évente.

A tanulmány szerint itthon a vezetési tanácsadás területén a legmagasabbak a fizetések, amelyek 41 százalékkal haladják meg az országos átlagot. Ezt követi a vegyipar és a gyógyszeripar 35 százalékos értékkel, míg az építőipari javadalmazás 28 százalékkal emelkedik ki az átlagos országos bérszintből. A legalacsonyabb fizetések a kiskereskedelemben vannak, ez a szektor az átlag alatt 23 százalékkal helyezkedik el.

A magyarországi ügyvezető igazgatók 91 százaléka kap céges autót, aminek a finanszírozására átlagosan 13 millió forint nagyságú keretösszeget kapnak. Az ügyvezetők körében a Volkswagen a legkedveltebb márka, a vezető beosztásúaknál a Škoda, a kvalifikált alkalmazottak esetében pedig az Opel.

Címkék:
karrier, fizetés, cégvezető,