Csoportos létszámleépítés a BKV-nál: mi lesz a dolgozókkal?

Pénzcentrum2016. január 25. 18:00

Mintegy százfős csoportos létszámleépítés várható a BKV-nál, jellemzően az autóbusz- és trolibusz-járműkarbantartás területén.

Csoportos létszámleépítés várható a BKV-nál - jelentette be a társaság mai napon kiadott közleményében. Mint írták, a lépésre azért van szükség, mert a BKV Zrt. szerepe a fővárosi közösségi közlekedésben megváltozott, aminek oka az utóbbi években bevezetett buszüzemeltetési modell, melynek keretében a szolgáltatás egy részét a BKK Zrt., mint megrendelő kiszervezte.

A kiszervezés következtében a BKV Zrt. autóbusz üzletága a teljesítményének mintegy harmadát elveszítette, így a feladatai átstrukturálására kényszerül. A BKV Zrt. gazdaságos működésének további biztosításához - a fent említett okok valamint az egyéb munkavégzési folyamatokhoz kapcsolódó létszám racionalizálás miatt - elkerülhetetlenné vált a társasági szintű csoportos létszámcsökkentés

- fogalmazott a BKV Zrt.

A feladatok átstrukturálása, racionalizálása következtében egyes munkakörök megszűnnek, a feladatokat átszervezéssel látja el a továbbiakban a társaság.

A létszámcsökkentés várhatóan 96 fő munkavállalót érint,

jellemzően az Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság járműkarbantartás területén. A társaságnál 2016-ban további költség racionalizálások várhatók.

Címkék:
karrier, bkv, létszámleépítés,