Kiderült: luxusgázsit vihetnek haza A Dal zsűritagjai

Pénzcentrum2015. december 28. 16:55

Igen bőkezű az MTVA az eurovíziós dalfesztivál hazai selejtezőjének új zsűritagjaival, akik adásonként akár egymillió forintot is kaszálhatnak. Ehhez képest a bruttó átlagfizetés jelenleg havi 243 ezer forint.

A Dal 2016 című műsor új zsűritagjai Zséda, Freinreisz Károly, Pierrot és Both Miklós lesznek, akik adásonként 500 ezer és 1 millió forint közötti összeget vihetnek haza attól függően, hogy kinek mennyit sikerült kialkudnia - írja a Bors.

Még a legjobban keresők is havonta kapnak ennyit

A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal (NSZFH) statisztikái alapján Magyarországon a legjobban keresők között a légiforgalmi irányítók, a vezető beosztásban lévők, a bírók, adótanácsadók, ügyészek, és brókerek vannak, akiknek a havi fizetésük minimum 500 ezer forint, de akár az 1 milliót is meghaladhatja. A légiirányítók keresnek a legjobban havi bruttó 1 353 055 forinttal, de még nekik is legalább három hónapig kellene gyűjteniük ahhoz, hogy a szerencsés zsűri minimum gázsiját összeszedjék.

A Dal - amit idén a nemzeti főadó, a Duna tévé közvetít - első elődöntője január 23-án lesz, tíz előadó részvételével. Ezt követi még két elődöntő, majd az első középdöntő február 13-án, kilenc versenyző részvételével. A második középdöntő február 20-án kerül megrendezésre, szintén kilenc versenyzővel. A döntőben, február 27-én eldől, ki képviseli hazánkat Stockholmban az eurovíziós dalfesztiválon.
Címkék:
karrier, átlagkereset, munka, gázsi, luxusfizetés,