Hiába lenne szigorítás: a magyarok akkor is özönlenének Angliába

Világgazdaság2015. november 12. 09:00

A magyarok nem a segélyekért, hanem munkáért utaznak a szigetországba, így a David Cameron által emlegetett szociális szigorítások miatt valószínűleg nem csökkenne a kivándorlók száma - írja a Világgazdaság.


David Cameron brit miniszterelnök kedden ismertetett reformjavaslatai alapján a brit kormány korlátozná az uniós bevándorlást, és az állampolgársággal nem rendelkező munkavállalók csak négyévi folyamatos, legális munkaviszony után juthatnának hozzá a szociális ellátórendszer szolgáltatásainak teljes köréhez. Ezen felül azt is megtiltanák, hogy azok a külföldi EU-munkavállalók, akiknek a gyermekei nem élnek a szigetországban, családi pótlékot vehessenek fel.

A brit miniszterelnök által javasolt, a bevándorlókat érintő korlátozásoknak nem lenne hatásuk a Nagy-Britanniában dolgozó vagy oda készülő magyarokra. A magyarok 99 százaléka nem is hallott az állami támogatásokról, ők dolgozni mennek

- mondta a lapnak Tanay Marcell, a külföldi munkaerő-közvetítéssel foglalkozó EUwork Kft. ügyvezetője.

A bérkülönbségek továbbra is jelentősek a két ország között, így nem kérdéses, mit választ az, aki már elszánta magát a változtatásra - fejtette ki Csaposs Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke.

 

Címkék:
karrier, gyes, munka, kivándorlás, anglia, angliai magyarok,