Havi 24 ezerből tengődik Fábry Sándor exbarátnője

Pénzcentrum2015. október 6. 17:02

Nem is gondolnánk, hogy a híres emberek között is akad, akinek pár tízezer forintot kell beosztania a havi kiadásaira. Pedig nincs ez másként Hada Renátával, Fábry Sándor exbarátnőjével sem, aki elmondása szerint havi 24 ezer forint gyesből tartja el gyermekét. Mennyi esélye lehet munkát találni a fiatal anyukának? Milyen hátrányos megkülönbözetés sújtja a magyar nőket, anyukákat?

Szeretném tisztázni a dolgokat. Én nem vagyok báró Festetics Mária, aki megrendeli magáról a képet az udvari festőtől. A havi 24 ezer forintos gyesből elég sok évig kellett volna spórolnom, hogy ez a kép elkészüljön, de az a megtiszteltetés ért minket, hogy egy festőművész felkért minket erre

- magyarázta Hada Renáta, Fábry Sándor showman volt barátnője. Az asszony fontosnak tartotta kiemelni, hogy a három hónapos gyermekéről készült festményt ajándékba kapta, ugyanis a szerény gyermektámogatásából nem tellett volna rá. Más bevételi forrása nincs is a családnak - írja a Hír24.

Milyen munkát kaphat az anyuka?

Persze idővel megpróbálhat munkát keresni Hada, azonban egy kisgyerekkel sokkal nehezebb lesz elhelyezkednie, legalábbis a felmérések azt mutatják, hogy a kisgyermekes anyukák sokkal nehezebben találnak munkát, mint a gyermek nélküli nők. A JÓL-LÉT Alapítvány tapasztalatai szerint a várandósság, majd a kisgyermek nevelése miatt a női munkavállalók gyakrabban találkoznak munkahelyi diszkriminációval.Egy 2007-es, a Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda által végzett kutatás szerint a gyermekvállalás 37 százalékkal rontja a nők foglalkoztatási esélyét.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) először 2010-ben foglalkozott a nőkkel szembeni munkaerő-piaci diszkrimináció kérdésével, ahol a felmérések szerint 29,5 százalékuk élt meg hátrányos megkülönböztetést álláskeresése során. A két évvel későbbi vizsgálat a diszkrimináció további növekedéséről számolt be.

 Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2011-ben végzett vizsgálatai alapján a munkáltatók rendszeresen tesznek fel (a jogszabály által egyébként tiltott) kérdéseket a női pályázó családi életére, gyermekvállalási szándékaira vonatkozóan.

A nőkkel szembeni, gyermekvállalással összefüggő diszkriminációs esetek közül a leggyakoribbak az olyan helyzetek, amikor a munkaviszonyt a terhesség bejelentésekor szüntetik meg, vagy amikor szülési szabadságról való visszatérés esetén győzik meg a nőt a munkaviszony közös megszüntetéséről. De gyakran előfordul olyan eset is, hogy továbbképzési, előmeneteli igényüket hagyják figyelmen kívül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
karrier, gyes, munka, egyenlő bánásmód hatóság,