Tippek és trükkök: így duplázd meg a fizetésed

Pénzcentrum2015. szeptember 12. 13:00

Kevés a fizetésed? Íme néhány trükk, amivel könnyen megduplázhatod! Tudnod kell, mennyit érsz, és nem árt a folyamatos fejlődés, önképzés.

Sokszor ragadunk évekig egy munkahelyen anélkül, hogy különösebben elégedettek lennénk a fizetésünkkel, a feladatunkkal, vagy a kollégáinkkal. Biztonságban érezzük magunkat, pedig lehet, hogy egy kis utánajárással könnyen és gyorsan találhatnánk egy sokkal jobb helyet, és megduplázhatnánk a fizetésünket. A Business Insider szakértője most elmondja, hogyan!

Vedd észre, és használd ki a speciális képességeidet!

Mindenki jó, vagy tehetséges valamiben. Neked csak meg kell tanulnod, neked mik azok a képességeid, amik különlegesek, amikkel sikeres vagy a munkaerőpiacon. Jócskán növeli az értékedet, ha olyan speciális tudásra teszel szert, amije nincs a vetélytársaidnak. Nézz utána, mekkora fizetéseket ajánlanak a te szakmádban (a PayScale oldalán például), és térképezd fel, hol fizetnek érte többet annál, ahol most vagy. Arról azért ne feledkezz meg, hogy az csak egy tényező, hogy valahol magasabb bért kaphatsz. Nézz utána a helyi megélhetési költségeknek is hogy lásd, mennyi maradhat a zsebedben.

Légy kezdeményező

Ne csak azt végezd el, amit muszáj! Mélyedj el a feladatkörödben, gondold tovább, és tégy javaslatot a főnökségnek, hogy hova fejlődhetne a terület, amivel foglalkozol. Látszik majd rajtad, hogy ambiciózus vagy, szeretnél fejlődni, készen állsz az előléptetésre. Az előléptetés pedig mivel jár a legtöbb esetben? Több pénzzel. Abból is csak profitálhatsz, ha új feladatokat vállalsz el, ezzel új tapasztalatokat szerzel. Ha munkahelyet váltanál, már ezeket is beírhatod majd az önéletrajzodba.

Járj interjúkra!

Egy évben legalább egyszer érdemes elmenni egy állásinterjúra. Egyrészt nem porosodik be az interjúzó képességed, azaz nem fogsz jobban izgulni, kevésbé jól teljesíteni egy interjún, ha majd olyan pozícióra jelentkezel, amiért nagyon odavagy, másrészt pedig új lehetőségek nyílnak, nyílhatnak meg így előtted. Ugyanígy érdemes a cégen belül más pozíciókra is pályáznod, hogy (magasabb fizetéssel járó) előmeneteledet bebiztosítsd.

Képezd magad folyamatosan!

Minden szakmában van fejlődési lehetőség, mindig tanulhatsz valami újat. Kereshetsz online továbbképzést, beiratkozhatsz esti kurzusokra, vagy kereshetsz elérhető tanulmányokat a témádban. Magasabban képzett és tapasztaltabb, így értékesebb munkaerő leszel. A továbbképzésekről nyugodtan pletykálj a munkahelyeden is, lássák, milyen komolyan veszed a fejlődést, az önképzést, mennyire szorgalmas vagy.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kapcsolati tőke

Ahol tudsz, segíts! Sosem elpazarolt erő és energia, ha segítesz másoknak a munkában, egy-egy feladatnál, vagy éppen a munkakeresésben. Ha tudsz egy lehetőségről a cégeteknél, add tovább, mondd el ismerőseidnek! Lehet, hogy akinek te segítettél, később beajánl téged egy magasabb pozícióba, vagy csak tőle hallhatsz majd egy ideális állásról.

Válts munkahelyet!

Ha a mostani munkahelyeden korlátozottak a lehetőségek, menj máshova dolgozni! Ha fontos számodra a fejlődés és az előrelépés, meg kell adnod magadnak erre az esélyt azzal, hogy a megfelelő környezetben vállalsz munkát. Jó eséllyel a munkahelyváltás már alapból több fizetéssel jár.

Loading...

Címkék:
karrier, fizetés, bér, munkahely, munkavállaló,