Ezért szerezhetnek könnyebben állást a közfoglalkoztatottak

Pénzcentrum2015. augusztus 25. 10:03

Két fontos változtatásnak köszönhetően könnyebb lesz a közfoglalkoztatottaknak a munkaerőpiacon elhelyezkedni - írja a Napi Gadaság.

Nyáron több fontos változás is történt a közfoglalkoztatásban, amelyek mind azt szolgálják, hogy az abban dolgozók minél hamarabb tovább tudjanak lépni az elsődleges munkaerőpiacra.

A társadalmi felzárkózás nem képzelhető el a foglalkoztatás növekedése nélkül, az alapvető cél az, hogy minél többen tudjanak munkát vállalni piaci alapon. fontos, hogy azok számára, akik ide nem tudnak belépni, közösségi foglalkoztatási formák álljanak a rendelkezésre, így például a közfoglalkoztatás

- mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

A jogszabályváltozásoknak és a módosult belső szabályozásoknak köszönhetően a nyártól

  • a közfoglalkoztató köteles elengedni a közfoglalkoztatottat állásinterjúra, miközben ez korábban az önkormányzatok hozzájárulásával volt csak lehetséges, iletve
  • a járási hivatalok a közfoglalkoztatás ideje alatt hangsúlyosabban közvetítik ki a közfoglalkoztatottakat a nyílt munkaerőpiacra, illetve egyszerűsített foglalkoztatásnak minősülő jogviszonyba, vagyis alkalmi munkára.

Címkék:
karrier, közmunka,