Még több gyerek kaphat ingyen ebédet a nyári szünetben

Magyar Nemzet2015. június 2. 10:51

További kiterjesztését tervezi az ingyenes gyermekétkeztetésnek a kormány - derül ki a Nemzeti társadalmi felzárkóztatási stratégia intézkedési tervéből. Rendeznék a nehéz körülmények között élő gyerekek ingyenes étkezését a hétvégéken és a tanítási szünetekben is - írja a Magyar Nemzet.

A Nemzeti társadalmi felzárkóztatási stratégia szerint tovább bővíthetik a térítésmentes vagy kedvezményes gyermekétkeztetésben részt vevők, valamint az élelmiszersegélyben részesülők kedvezményezetti körét. Az intézkedési terv szerint kiemelt figyelmet kell fordítani az étkezési kedvezmények kiterjesztésekor például a 3 évesnél fiatalabb, intézménybe nem járó gyermekekre, a középfokú iskolában tanuló rászoruló diákokra, valamint az egészségi állapotuk miatt speciális étkezési rendre szorulókra.

A határozattervezet szerint meg kell vizsgálni azt is, miként lehet megoldani az iskolai szünetekben és a hétvégéken az étkezés biztosítását, a jogszabályi és finanszírozási garanciák megerősítésével. A középiskolákban jelenleg még a legszegényebb gyerekek sem esznek ingyen, csak 50 százalékos kedvezménnyel, ahogy nincs szervezett étkezés a hétvégén, illetőleg a tanévközi szünetekben sem.

 

Címkék:
karrier, gyerek, szegénység,