Kevesebben mehetnek idén közmunkára?

Pénzcentrum2015. március 5. 09:02

Budapesten a felére csökkenhet a közfoglalkoztatottak száma 2015 márciusában az előző esztendőhöz képest. Hasonló folyamat játszódik le vidéken is. A Népszabadság tudósítóinak több város, illetve község vezetője azt állította, hogy tavaly lényegesen többen jutottak közmunkához, mint amennyien idén reménykedhetnek. A programok egy része azonban csak áprilisban indul, s az ezekhez kötődő foglalkoztatási pályázatok elbírálása még folyamatban van - írja a lap.

Például a Veszprém megyei Ajka kétszáz közmunkás foglalkoztatására kért lehetőséget. Hivatalos választ még nem kaptak, de úgy tudják, mind össze ötvenre számíthatnak. Ózdon négyszázhetvennyolc embert szeretnének foglalkoztatni közmunkásként, ehelyett csak száztizennégy állást igazoltak vissza. Pécsen is csökken a közmunkások száma. A tavalyi kétezer helyett ezerkétszáz embert vehetnek fel.

Vannak szerencsésebb települések is. A kevés kivétel egyike a négyszáz lelkes baranyai Cserdi, ahol a múlt évben hetvenen, idén hetvennyolcan kapnak közmunkát. Komlón tavaly nyolcszáz közfoglalkoztatott volt, jelenleg hatszáznegyvenen vannak, viszont egy pályázat révén még több mint háromszáz főre kapott ígéretet a város.

 

Címkék:
karrier, közmunka,