Kiderült, ennyit keres Borbás Marcsi, a Gasztroangyal

Pénzcentrum2015. február 23. 16:33

Borbás Marcsival tavaly százötvennégy milliós szerződést írt alá a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) - írja a Bors.

Borbás Marcsi közleménye válaszul a Borsban tegnap megjelent vezércikkre:

"A cikk címe alapján arra a hibás következtetésre juthat az olvasó, hogy én magánszemélyként a televíziótól százötvennégy millió forintot kaptam. Azonban ezen állítás nem állja meg a helyét, ugyanis magánszemélyként nem állok szerződéses jogviszonyban a televízióval, azaz a megjelölt összeg nem az én magán jövedelmem. (...) Cégünk a műsorok elkészítésére kapott megbízást, ami a műsor teljes költségét magában foglalja. A televízió az elkészült műsorok után fizet és nem a műsorokban való szereplésért nekem, mint magánszemélynek."

Megjárta a ranglétrát Borbás Mária, aki bemondóként kezdte pályafutását 1995-ben. Párjával közösen 2013-tól már saját céggel és saját stábbal készíti a köztévének a Gasztroangyal című műsort - írja a Bors.

A bulvárlap az MTVA nyilvános adataira hivatkozva azt írta, a Gasztroangyal műsorgyártása miatt tavaly kétszer kötött szerződést az MTVA Borbás Mária cégével. A műsorvezető cége nettó 1,85 millió forintért gyártja le a Gasztroangyal adásait. Ugyanakkor a műsorvezető 2014-ben egy másik műsort is szállított a köztévének, az Ég, föld, férfi, nőt, amelyből 25 epizódot rendelt az MTVA összesen nettó 112,25 millió forintért.

Jól választott szakmát Borbás Marcsi

Az Európai Bizottság munkaerőpiaci portálja szerint ma Magyarországon a legkeresettebb szakmákból egyedül az értékesítők, akik magas fizetést visznek haza - átlagosan nettó 300 ezer forintot. A legkevesebbet pedig a humán-egészségügyi, szociális ellátás foglalkoztatottjai - nettó 93 698 forintot. A top 10-es keresett szakmák listájában szerepelnek még a kézművesek, a banki alkalmazottak, és a vendéglátósok is. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a KSH legfrissebb adati szerint az átlagkeresetek 2014-ben három százalékkal nőttek, a fizikai foglalkoztatásúaké 106 300 forint, míg akik szellemi munkát végeznek azok átlagosan 210 900 forintot kerestek a tavalyi év során.

Címkék:
karrier, fizetés, gasztronómia,