Ezek a magyar családok kaphatnak plusz jövedelmet

Világgazdaság2015. február 11. 09:31

A zuglói önkormányzat szociális kerekasztalának résztvevői egyhangúlag támogatták azt a rendelettervezetet, amely a többi között bevezetné a kerületben a 26 ezer forintos minimumjövedelmet - értesült a Világgazdaság.

A zuglói modell megvalósításához az önkormányzat számításai szerint a következő 10 hónapban 40 millió forintra lenne szükség, azaz mintegy 1540 helyi lakos kaphatna minimumjövedelmet. A juttatás feltétele, hogy a támogatott családok nem dolgozó, de aktív korú és munkaképes tagjai működjenek együtt a családsegítő központtal.

A jogosultságot évente vizsgálnák felül, és ha az a háztartás bármely tagjának munkába állása miatt megszűnik, az összeg felét 6 hónapig továbbfolyósítaná az önkormányzat, feltéve, hogy a nem dolgozó aktív korú háztartástagok továbbra is együttműködnek a családsegítővel.

Ki kaphat minimumjövedelmet?

Azok a háztartások kaphatnak minimumjövedelmet, ahol az egy főre jutó jövedelem elér egy bizonyos szintet, azonban erről még nincsenek információink és az önkormányzat sem adott még ki tájékoztatást ezzel kapcsolatban. A rászorultság kiszámítása során figyelembe veszik a család minden bevételét és redszeres költségét (pl: gyógyszerkiadások).

 

Címkék:
karrier, jövedelem,