Ma közlik a Tescónál, kiket rúgnak ki

Magyar Nemzet2015. január 12. 08:35

A mai nap folyamán adja át mintegy 564 magyar dolgozójának a felmondólevelet, illetve az átszervezésről szóló papírt a Tesco - írja a Magyar Nemzet.

Február 4-i határidővel több száz magyar munkavállalójának mond fel a Tesco. A lánc ma tájékoztatja az érintett áruházak dolgozóit, valamint a szakszervezeteket és a munkaügyi hivatlat. Az 564 érintettből lesz, akinek új állást kínálnak.

A 13 bezárásra ítélt üzlet között néhány a fővárosban, illetve megyeszékhelyen található, de túlnyomórészt kisebb településeken húzzák le első körben a rolót. A bezáró árusítóhelyek között jórészt kisebb boltok, szupermarketek, úgynevezett Tesco Expressek, illetve S-Market típusú üzletek vannak.

Habár főként vidéken üzemelnek ezek a veszteséges áruházak, a fővárosban is megszüntetnek két egységet: a VIII. kerületi Mátyás téren lévő Expresst, illetve a XXIII. kerület egyik áruházát. Emellett többek között Győrben is megszűnik ugyancsak kettő, S-Market jellegű Tesco, valamint bezár egy-egy abonyi, nagykátai, nyergesújfalui, törökszentmiklósi, hajdúböszörményi, tatabányai, tolnai és püspökladányi egység is.

Címkék:
karrier, Tesco, kirúgás,