Beismerték: elbocsátások jönnek a vasárnapi boltzár miatt

Pénzcentrum2014. december 17. 09:35

Lesznek elbocsátások az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartása miatt - ismerte el a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Czomba Sándor nem tartja reálisnak a 20-30 ezer fős elbocsátásról szóló híreket, nagyságrendileg jóval kevesebb leépítést tart elképzelhetőnek.

Az államtitkár riogatásnak tartja a 20-30 ezres elbocsátásról szóló beszámolókat, konkrét becslésekbe nem bocsátkozott. "Azt, hogy 20-30 ezer ember fogja elveszíteni az állást, azt én nem tartom reálisnak" - mondta. Arra a kérdésre, hogy mennyit tart reálisnak, úgy felelt:

Nyilván, ha egy ember elveszti a munkahelyét, az is rossz mindenki számára, főleg annak, akit érint. Én nagyságrendileg jóval kevesebb emberre gondolok.
Saját államtikárát cáfolja közleményben az NGM

Hiába nyilatkozta Czomba Sándor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a fentieket, a Nemzetgazdasági Minisztérium lapunk számára küldött pontosításában máris cáfolja államtitkára szavait:

A kereskedelemben általánosságban munkaerőhiány van, ezért az NGM államtitkára nem számít elbocsátásokra a vasárnapi pihenőnap bevezetése miatt

- olvasható a pontosításban.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy semminemű adat nem áll rendelkezésre arról, hogy elbocsátások lesznek.

Itt mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a rengeteg ember életét befolyásoló intézkedésről hatástanulmány a mai napig nem látott napvilágot. Se pro, se kontra.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az NGM szerint a külföldi példák is azt mutatják, hogy sem a kereskedelmi áruk mennyisége, sem a vásárlók száma nem változik azzal, hogy 7 napról 6 napra csökkent a nyitvatartási idő. Ezzel ellentétben, ezeken a helyeken a 6 napra jutó többletvásárlás a nyitvatartási idő módosítását, azaz több műszak bevezetését eredményezte.

A parlament kedden fogadta el a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt:

KATTINTS! Elfogadták! Befellegzett a vasárnapi vásárlásnak

KATTINTS!Vasárnapi boltzár: itt az Aldi üzenete a dolgozóknak

Címkék:
karrier, elbocsátás, vasárnapi munka,