Ez komoly? Tényleg ennyit keres Majka?

Pénzcentrum2014. november 5. 16:00

Milliókat keres Majka: televíziós munkái mellett zenészként is igen sikeres. Év végéig akár 15 millió forintot is hazavihet a rapper-műsorvezető. Az összeg kétharmadát TV2-s műsorvezetőként teszi zsebre.

Akár 15 milióval lehet gazdagabb Majka év végéig - írja a Blikk. A lap információi szerint az énekes-műsorvezető a Sztárban sztárért adásonként(!) csaknem 400 ezer forintot kapott mint zsűritag. Így a nyolc adással több mint 3 millió forintot keresett. A showműsor után a Rising Starban Ördög Nóra oldalán, illetve a háttérműsor vezetőjeként sokkal több munkája van, mint a Sztárban sztárban, így ez nyilván magasabb fizetést is eredményez majd. Ugyan a TV2 nem erősítette meg a lap értesüléseit, ők 8 millió forintos jövedelemmel számoltak a Rising Star forgatási idejére.

Majka rapperként is jól keres, az utóbbi évek legkeresettebb hazai előadói között emlegetik. Például tavaly tavasszal volt olyan hónap, amikor mindennap színpadra állt valahol. Akkor egy hónap alatt körülbelül hétmillió forintot tett zsebre zenésztársaival együtt, hiszen egy félórás hakninak körülbelül 200 ezer forint plusz áfa, míg egy egyórás bulinak 300 ezer forint az ára.

Sokszor nehéz kitörni a munkanélküliségből

Majka azon szerencsések közé tartozik, akinek nem kell anyagi, vagy a munkanélküliség problémáival szembenéznie. Ha valaki elveszíti az állását, gyakran akár több mint egy év is eltelhet, mire munkát talál. A magyar munkanélküliek felével pontosan ez a helyzet.

Bár azt hihetnénk, a frissdiplomásoknak is igen sok időbe telik elhelyezkedni, valójában sok esetben akár pár hónap alatt foglalkoztatják őket. Nem mindegy azonban, hogy milyen szakot választanak az egyetemen a fiatalok: az orvosként végzettek többsége egy hónapon belül talál állást, ugyanakkor egy társadalomtudományi végzettséggel hosszú hónapokba is telhet az állásvadászat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A nemrégiben megjelent frissdiplomások elhelyezkedési lehetőségeiről, kereseteiről szóló átfogó tanulmány szerint a frissen végzettek körében már a diplomás pálya kezdetén is az országos átlagnál alacsonyabb a munkanélküliségi ráta: 5,8 százalék, szemben a 9,6 százalékkal. További részleteket a témában ide kattintva olvashat el. 

 

Címkék:
karrier, celeb, majka, munkanélküliség, frissdiplomás,