Új helyeken kérnek segítséget a nyomorgó családok

hvg.hu2014. november 4. 13:07

Sok reménytelen helyzetbe került ember inkább vadidegenektől kér segítséget az interneten, mint hogy saját környezetéhez forduljon. De van, aki még a világháló adta lehetőséggel sem tud élni, ezért szó szerint kiplakátolja a nyomorúságát.

Egyre több szegény család próbál meg alternatív módokon segítséget kérni - derül ki a hvg.hu körképéből.

Vannak, akik villanyoszlopokon, a lakáshirdetésekhez hasonlóan kérnek segítséget idegenektől: nem elsősorban pénzt, inkább a gyerekeknek használt ruhát, élelmiszert.

De létezik segítségre, ajándékozásra, cserére létrehozott honlap is: az ad6kap6.hu ötletgazdája a lapnak elmondta:

A szegénység nem csak a hivatalosan elismert és a szociális rendszer által kezelni próbált mélyszegénységet, illetve a halmozottan hátrányos helyzetet jelenti. Nagyon sokan vannak, akik most élik meg a lecsúszást, például frissen hagyták őket faképnél több gyerekkel, esetleg nemrég vesztették el a munkájukat. Ők tegnap még gond nélkül mentek a boltba, de most már azt számolgatják, hol olcsóbb a liszt.

Jellemző, hogy a neten csereberélők legtöbbször az utcán találkoznak, de nem egymás lakhelyére mennek. Éppen ezért ezek a találkozók nagyon gyorsak, miután az átadást, cserét lebonyolították, nem kezdenek beszélgetni egymással, mert nehéz megnyílni. A honlapon gyakran a legegyszerűbb, kis értékű felajánlások és kérések találnak egymásra - a zacskós levestől a maradék csempéig

Címkék:
karrier, család, szegénység,