Te jó ég! Tényleg ennyit kaszált eddig Berki Krisztián?

Pénzcentrum2014. augusztus 14. 16:34

20 milliót kaszált eddig az Édes Élettel Berki Krisztián, ráadásul a csatorna hosszú távra tervez vele.

Berki a legtöbbet foglalkoztatott szereplője az Édes Életnek a műsor tavaly szeptemberi indulása óta. A Blikk információi szerint a legfoglalkoztatottabb szereplők százezer, a mellékszereplők pedig nyolcvanezer forint körül kapnak forgatásonként. Mivel Berki folyamatosan képernyőn van, így havonta - 20 forgatási nappal számolva - könnyedén megkeres kétmillió forintot is. Ez azt jelenti, hogy a volt Fradi-vezér nagyságrendileg 20 millió körül kaszált a műsor 10 hónapja alatt. Ráadásul a TV2 Csoport hosszú távon számít Berki szereplésére.

20 milliót a többség 10 év alatt se visz haza!

Habár a reálbérek folyamatosan emelkednek, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint így is alig 150 ezer forint körül vihet haza egy teljes munkaidőben foglalkoztatott - családi kedvezményre nem jogosult - átlagos magyar munkavállaló. Ez azt jelenti, hogy átlagosan bő 11 évig kell dolgozni az átlagnak ahhoz, hogy összejöjjön 20 millió forint.

Na persze szakmák szerinti bontásban már más a helyzet. Az általában legjobban fizetett szektorban, vagyis a pénzügyi, biztosítási ágazatban például 500 ezer forint körül alakulnak a bruttó átlagkeresetek, így itt alig több mint 3 év alatt összejöhet a 20 millió. De ha minimálbérrel számolunk (a minimálbér összege 2014. január 1 -től bruttó 101500 forint) akkor nemhogy 10 év, de még 15 év se elegendő ahhoz, hogy Berki Krisztián "nyomdokaiba" érjünk. Megjegyezzük, ma Magyarországon több mint 1 millióan élnek minimálbérből (itt természetesen nem szabad megfeledkezni azokról, akik minimálbérre vannak bejelentve és azon felül zsebbe kapják a fizetést).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
karrier, munkabér, kereset, luxusfizetés, berki krisztián,