Így kaphatnak könnyebben munkát a hallgatók

Pénzcentrum2014. július 4. 09:38

Nemcsak az egyetem és főiskolák profitálhatnak sokat a multikkal kötött együtműködési megállapodásokból: a nagy vállalatoknál gyakorlatot szerző diákok közül sokan maradnak a cégnél a diploma megszerzése után állandó munkatársként. Ráadásul gyakorlatorientált képzésben is részesülhetnek a hallgatók a cégeknek köszönhetően - írja a Napi Gazdaság.

Akár milliárdos nagyságrendű támogatásban is részesülhetnek a felsőoktatási intézmények, ha együttműködési szerződést írnak alá a multinacionális cégekkel. Többek között a Mol Nyrt., a Mercedes-Benz és az Audi is több intézménnyel áll kapcsolatban.

Az Audi projektjeiben például a Széchenyi István Egyetem (SZIE) hallgatói gyakornokként vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek a vállalat működésével, diploma után pedig egyénre szabott karrierlehetőséget kaphatnak. A múlt évben 620 hallgató gyakornokoskodott a cégnél, és 119-en lettek a vállalat munkatársai.

A Mercedes-Benz a Kecskeméti Főiskolával indított duális főiskolai képzést. A tanulók hét félév alatt gyakorlati ismereteket szereznek: a 10-12 hetes szorgalmi időszakot öthetes gyakorlat, majd négyhetes vizsgaidőszak követi. Nyáron pedig újabb hathetes gyakorlat következik. Az első évfolyamos tanulók 3,5 évre szóló gyakornoki szerződést is kötnek a céggel.

Címkék:
karrier, munkahely, egyetem, felsőoktatás, gyakornok,