Luxusceleb: 30 milliót szórt el egy nap alatt a TV2 sztárja

Pénzcentrum2014. február 23. 13:00

Berki Krisztiánnak egy nap alatt sikerült 30 milliót eltapsolnia. A költekezést és vásárlást kedvelő Berki ezúttal egy 10 milliós luxusórával és egy 20 milliós autóval lepte meg magát. Mint azt a Borsnak elmondta, időszakonként szüksége van ilyen boldogságlöketekre. Berki nemcsak a vásárlás menetét élvezi, hanem az alkudozást is: az óra árát például másfél millióval sikerült lejjebb vinnie, az autóét pedig kettővel.

Azt, hogy miből telik a sztársportolónak az ilyen bevásárló körutakra vagy arra, hogy ruhatárát havonta több százezer forintból újítsa fel, homály fedi. Elmondása szerint több üzleti érdekeltsége van, köztük Amerikában is, de ennél többet nem hajlandó elárulni.

Amíg Berki két kézzel szórja a pénzt, addig sokan inkább a jövőre is gondolva félreteszik, befektetik a pénzüket. Ezt mutatja az is, hogy tavaly rendkívüli évet zárt a hazai megtakarítási piac. Mivel a bankbetétek után kapott kamatok egyre alacsonyabbak, a lakosság inkább befektetési alapokba és állampapírokba fekteti a pénzét. Abszolút értelemben a befektetési alapok tudtak nagyobb bővülést felmutatni, az alapokban lévő vagyon 968 milliárd forinttal emelkedett, míg az állampapíroké 744 milliárddal. Kedvező hír, hogy az értékpapírokba nem csak a betétekből kivont összegek mentek át, az egész megtakarítási piac növekedni tudott.

KATTINTS! HOVA TETTÜK TAVALY A PÉNZÜNKET, ÉS MIÉRT NEM BANKBETÉTBE?

KATTINTS! ÚJRA A MEGTAKARÍTÁSOKAT KERESIK

Címkék:
karrier, megtakarítás, luxus,