Ezeken a területeken könnyen találsz állást

Pénzcentrum2014. február 6. 10:01

Tavaly minden eddigi rekordot megdöntött az online meghirdetett állások száma - írja a Napi Gazdaság a Profession.hu 2013-as adatai alapján.

A munkáltatók körében legkeresettebbek a fejlesztők, a mérnökök és a könyvelők. A Profession.hu rendszerében 35 százalékkal többen regisztráltak az előző évhez képest, legtöbben a területi képviselői, az asszisztensi és az adminisztrátori munkakörökre jelentkeztek. A piacvezető álláskereső portál rendszerébe összesen több mint 60 ezer új állást töltöttek fel a munkáltatók, ezekre 2,5 millió jelentkezés érkezett.

Tavaly az adminisztráció és irodai munka kategóriában volt a legnehezebb elhelyezkedni az extrém túljelentkezés miatt. A gyártás kategória hirdetői ezzel szemben jóval nagyobb arányban növekedtek, mint a jelentkezők, így most mindenkinek nagyobb az esélye itt munkát találni. 2013-ban a legtöbb hirdetést kapott pozíciók a fejlesztő (1793 darab), a mérnök (1599) és a könyvelő (1430) voltak.

A munkáltatók több mint kétszer annyi állást hirdetnek meg kötelező angol nyelvtudással, mint nyelvtudás nélkül - ennek ellenére az álláskeresők legnagyobb része olyan munkakörökre jelentkezik, amelyek nem igényelnek nyelvtudást. Az utolsó három hónapban a céges hirdetők közül legtöbben a Penny Markethez és a Raiffeisen Bankhoz jelentkeztek.

Címkék:
karrier, álláskeresés, állásinterjú, online,