Kiderült: ennyit kaszál Zoltán Erika egy 40 perces koncertért

Pénzcentrum2014. január 19. 13:03

400 ezer forint plusz áfáért ad 40 perces koncertet Zoltán Erika. Az énekesnő programja ennyiért is hónapokra előre be van táblázva.

A 90-es évek popzenéjének volt a koronázatlan királynője, egy 35-40 perces fellépéséért még most is 400 ezer forint plusz áfát kér, ha kisebb közönség előtt lép fel, ami azt is jelentheti, hogy percenként megközelítőleg tízezer forintért énekel - tudta meg a Bors. Ha nagy rendezvényre hívják, 300-380 ezer forint ez az összeg.

Az árat a kereslet és a kínálat határozza meg - magyarázta az énekesnő, akit lefoglalni sem egyszerű, ugyanis már most hónapokra előre tele van a naptára.

Csak összehasonlításképp: a manapság Erikánál sokkal aktuálisabb Majka egy félórás fellépésért kétszáz-, negyvenöt percért kétszázötven-, míg az egyórás buliért háromszázezer forintot kap. ByeAlex az Eurovíziós szereplése után húszperces fellépésért 200 ezres, vagyis percenként tízezer forintos gázsit kért. Bangó Margit Kossuth-díjas művésznő pedig egy 45-50 perces műsoráért 500 ezer forintot vihet haza.

Az adóbevallásra nem csak a sztároknak kell figyelni!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hamarosan megérkeznek a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges nyomtatványok, illetve információk. A munkavállalóknak még ebben a hónapban nyilatkozniuk kell arról, kérik-e munkáltatójuktól adójuk megállapítását, illetve a bevallás elkészítését - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV). A NAV ebben az évben is elkészíti a bevallást azoknak, akik ezt igénylik.

A NAV - saját bevallása szerint - az adózói szokásokat figyelembe véve állította össze az szja-egységcsomagokat, így a csomag csak azt tartalmazza, amire az adózónak szüksége van bevallási kötelezettsége teljesítéséhez. A nyolcféle csomagból az egyik elektronikus formátumú, és azok ügyfélkapus tárhelyére érkezik, akik az előző évben elektronikus úton nyújtották be bevallásukat.

A bevallással kapcsolatos teendők első határideje január 31. Eddig kell a munkavállalóknak nyilatkozniuk arról, hogy munkáltatójuk készítse el idén a 2013-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. Ha a munkáltató nem vállalja dolgozója kérésére a bevallás elkészítését, akkor tájékoztatnia kell a dolgozót az egyszerűsített bevallás, valamint az adónyilatkozat lehetőségéről. Az egyszerűsített bevallást az adóhivatal készíti el, ha az adózó február 17-éig nyilatkozatban ezt kéri. Valamennyi szükséges nyilatkozat letölthető a NAV honlapjáról.

Bővebben: Figyelem! Nagyon fontos leveleket postáz a NAV

Címkék:
adozas, karrier, celeb,