Két hónap késéssel fizetik ki a háziorvosokat

Pénzcentrum2014. január 15. 09:32

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár két hónap késéssel fizeti ki az ellátott betegek után a számlát a háziorvosoknak - ezt nehezményezte Selmeczi Kamill, a FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke az Önkormányzati Egészségügyi Napok Téli Szimpózium szakmai konferenciáján kedden.

A Népszabadság tudósítása szerint a FAKOOSZ elnöke arról beszélt, hogy történtek ugyan pozitív változások a finanszírozásban, de a háziorvosi körzetek évtizedes forráshiányát nem pótolták vissza. A praxisoknak a közfinanszírozásból kevesebb jut, mint amennyiből azt fönn lehet tartani, a háziorvosok többsége más szolgáltatóknál vállal pluszmunkát, hogy elkerülje vállalkozása eladósodását.

Felhívta a figyelmet, hogy ebben a szektorban úgy nem lehet eladósodni, mint a kórházaknál, mert a szolgáltató egyszerűen kikapcsolja a rendelőben a villanyt és a gázt. Az érdekvédelmi szervezet vezetője fájlalta, hogy még mindig sok helyen méltatlan körülmények között kell a háziorvosoknak fogadniuk a betegeket.

Címkék:
karrier, orvosi ellátás,